И Telenor започва да предлага детския часовник MyKi

07 септември 2016 12:57, прочетено 4331
9
И Telenor започва да предлага детския часовник MyKi

Детският часовник MyKi влезе и в каталога на Telenor на цена от 1,99 лв. на месец при 2-годишен договор за абонаментен план “Джуниър” с такса от 7,99 лв., който предлага неограничени минути към мрежата на телекома, 50 минути към други мрежи и национален мобилен интернет. Припомняме, че MyKi е устройство, което дава възможност на родителите да следят местоположението на детето си и да комуникират с него непрекъснато. Часовникът е снабден с GPS приемник, GSM модул за мобилна връзка и трафик на данни и сензори за движение и допир, а информацията от тях е достъпна в смартфоните на родителите чрез приложение за iOS и Android.

През него те могат да задават зони за безопасност за движение на детето, а излизането от тях ще изпрати предупреждение. Известява се и при сваляне на часовника от ръката или при движение с необичайно висока скорост. Наскоро българската компания “Алтерко Роботикс”, която стои зад джаджата, обяви, че за 6 месеца продажбите на устройството са надхвърлили 10 000 броя. В България устройството може да се закупи и през сайтa на производителя без договор и SIM карта на цена от 169 лв. Имайте предвид, че MyKi е подходящ за деца на възраст между 4 и 12 години.

Може да ви е интересно и това:
Telenor ще промотира своята 4G мрежа с национална обиколка |  Започват продажбите на Samsung Galaxy A6 и Galaxy A6+ |  Telenor с ръст на приходите и печалбата за тримесечието |  Telenor припомни, че развива 4.5G мрежа от 2016 г. |  Telekom Austria има 1 милиард евро за придобивания в Източна Европа | 

Тагове: telenor |  myki | 

Коментари: 9 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: mobiletechnology™ , 09 септември 2016 09:28 Отговор

От написаното от теб разбрах само, че сам си противоречиш
С какво си противореча ?
което всъщност е нормално за теб!

Важи и обратното, тук има едни пет човека с пет профила дето все сте против мен ама не ме бърка.
И не, нямаш раздвоение на личността, явно сте повече от двама
За твое успокоение сме петима.

Автор: TrEnIoRa , 09 септември 2016 09:08 Отговор

От написаното от теб разбрах само, че сам си противоречиш, което всъщност е нормално за теб!

И не, нямаш раздвоение на личността, явно сте повече от двама...

Автор: mobiletechnology™ , 09 септември 2016 02:53 Отговор

Тия вече се излагат, 169 лева само заради това, че са ги внесли от Китай.

Не са ги внесли от Китай а са правени за тях, което е различно. Няма го никъде този модел, обърнах всички сайтове и греда. Има един близък като дизайн и функции Q50 но са пълен бокук, взех 2 за проба и ги върнах.

Всеки може да си внесе някакви боклуци за по 10 долара но само ще си прахоса парите, ментетата се следят през SeTracker което е пълен жмел докато Myki се следи през сървър на Allterco Robotics (Тераком).

Информация за услугата
Часовниците Myki са много добри и аз лично съм много доволен, детето ми го ползва постоянно.
Дори да му го вземат за тях е неизползваем за разлика от ментетата които се програмират със SMS.
Има опция да му звънят до 5 предварително зададени номера и той да може да ги избира, няма случайни обаждания от непознати хора набрали неговия номер по погрешка или звънящи от скрит номер. Те чуват че избрания номер е зает а часовника не издава никакъв звук.
Работи перфектно през GPS, обичайно хваща до 10 сателита и локализацията е много точна. Има паник бутон, в момента който детето го натисне знам че има проблем и съответно къде се намира. Има и датчик за свален часовник, ако някой реши да му го вземе аз знам веднага. Има и опция да активирате две безопасни зони примерно училище и вкъщи, задавате периметър и така знаете че детето ви е в училище или си е вкъщи.

Кой разработва услугата
Услугата се предоставя от Allterco Robotics (Тераком)
Ето сайтовете на фирмата разработила и поддържаща услугата:
Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Кой предлага услугата
Директно през сайта Може да видите този линк само ако сте регистриран. и в търговската мрежа на М-тел и Теленор но не е продукт на никой мобилен оператор. В България ги дистрибутират много фирми и сайтове, има ги пуснати и в мрежата на T-Mobile в Албания:
Може да видите този линк само ако сте регистриран.
също и в Амазон:
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Педимства:
1. Заобикаляте забраната за носене на телефони в училище и пак имате връзка с детето си докато е в училище ! Как да си пратя детето с iphone 6s в училище, него ли да мисля телефона ли ?

Недостатъци:
1. Не локализира точно през GSM, дава че часовникът се намира до базовата станция, на практика ако няма GSP не локализира.
2. Батерията държи когато колкото тя си реши (от няколко часа до ден и малко) но като за 400 mAh е добре.
3. Някога вечерно време сървъра е недостъпен, възможно е да правят още някакви неща по платформата.

Покупка втора употреба
Ако решите да си купите втора употреба искайте от продавача да ви даде ID на часовника след което звъннете на телефон: *6954 и проверете дали е регистриран !!!
Ако е регистриран изискайте от продавача да си влезе в акаунта през приложението и да даде изтриване на часовник и после изтриване на акаунт. Ако не го направи не го купувайте дори с фактура и касова бележка e неизползваем, Tераком няма да го активират защото го смятат за откраднат. Задължително изискайте опция за проверка и тест ! Като го тествате задължително опитайте да регистрирате часовника през приложението, при неуспех откажете пратката.

Автор: TrEnIoRa , 07 септември 2016 15:45 Отговор

Нивата със сигурност няма да са по големи от тези на 4Г, най-вероятно може да се активира и деактивира със СМС, когато се наложи.
И ако си милите, че нещо което е скъпо не е вредно, много се лъжете.

Автор: samoznai , 07 септември 2016 15:37 Отговор

Вероятно същите, които биха купили евтин смартфон на децата си, знам ли...

Автор: Blue Sky , 07 септември 2016 14:35 Отговор

Преди няколко седмици Шизото бе казал, че детето му го ползва и го препоръча във форума тук.

Автор: Ozont , 07 септември 2016 14:32 Отговор

Кой нормален човек ще сложи на малко дете някакъв гаражен продукт с незнаен сар, който непрекъснато бичи дата сесии и включен гпс

Автор: TrEnIoRa , 07 септември 2016 13:48 Отговор

Тия вече се излагат, 169 лева само заради това, че са ги внесли от Китай.
Цената от производителя е под 10 долара щом с доставката от там е 15.
+ ДДС + мито +++++ 500% печалба.