Продажбите на iPhone 7 за последното тримесечие може да достигнат 77,5 милиона броя

Продажбите на iPhone 7 за последното тримесечие може да достигнат 77,5 милиона броя

Пазарната премиера на iPhone 7 ще се запомни с малките опашки пред магазините на Apple, а досега бяхме свикнали да виждаме много повече хора при пускането в продажба на смартфоните на компанията. Въпреки че потребителското търсене изглежда по-слабо, анализатори очакват, че Apple ще успее да продаде повече телефони на годишна база през последното тримесечие. От BTIG Research прогнозират, че американците ще успеят да реализират 77,5 милиона броя от iPhone 7, което ще е с 3,6% повече спрямо миналата година.

Агенцията очаква спад в средната продажна цена на iPhone от 6%, но в случай че повече потребители заложат на iPhone 7 Plus това ще се отрази положително на приходите за периода. Стимул за преминаване към новите телефони осигурява и удвоената вградена памет на базовата версия, но от BTIG Research смятат, че ако повече клиенти изберат модела с 128GB памет, това може да подобри средната продажна цена на телефоните. Междувременно не очакваме да научим данни за продажбите през първия уикенд от предлагането – наскоро Apple заяви, че вече няма да осигурява такива.

Източник: BTIG Research

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Е то е ясно, че хейтиш, но в случая е смешно. Добре, че си знам менютата наизуст, че какво щях да правя на сянка не знам:| Няма неестествени цветове в природата. Цвета е човешко възприятие. Не знам какви са цветовете на амоледа, но новия Айфон 7 е с почти същите цветове. Няма никаква нужда и смисъл да сменяш автоматичния режим с друг. Амоледа се вижда перфектно във всяка една ситуация, поне последните 2-3 години вече е така. Даже никой не си държи телефона на максимална яркост дори в този режим. Няма нужда. Ако пък искаш да смениш режима, при нас е в нотификациите. Дърпаш надолу и сменяш.
    СтенлиРойс
  • Не ги разправям аз, селски. Цветовете в този режим са неестествени, факт. Смяната на режимите авто и ръчна яркост не е ли досадна?
    buttman
  • Не ги разправям аз, селски. Цветовете в този режим са неестествени, факт.
    buttman
  • [Quote]Моето наблюдение е, че на средна осветеност, напр. сянка, Амолед дисплеите се представят слабо. Почти нищо не се вижда. А превключването на режимите е досадно нещо. [/Quote] [Quote]Освен това режимът на адаптивeн дисплей е с неестествени цветове[/Quote] Страхотни вицове разправяш днес (yes)(woo)
    СтенлиРойс
  • Въпросът е до каква степен работи правилно този режим на яркостта. Има доста оплаквания. Моето наблюдение е, че на средна осветеност, напр. сянка, Амолед дисплеите се представят слабо. Почти нищо не се вижда. А превключването на режимите е досадно нещо. Освен това режимът на адаптивeн дисплей е с неестествени цветове. В крайна сметка, яркостта наистина вече не е толкова важна. Разликата се вижда само при директно сравнение.
    buttman
  • [Quote]Аполон25, Похвали се във форума, когато на новият си телефон получиш андроид 7(Android Nougat). Дано стане преди коледните празници, ако ползваш стоков ром на български оператор. [/Quote] Прекалено голямо значение се отдава на ъпдейтите и кога точно ще дойдат. Ето примерно основните неща които носи Nougat са работа на две приложения на един екран, платформа за виртуална реалност и работа с Vulkan API... ама тези всички неща и в момента си ги има Galaxy S7. Похвали се ти, когато получиш тези неща на айфона ти ;) @buttman [Quote]Тази прословута яркост на Самсунг дисплеите на практика е валидна само под преки слънчеви лъчи ![/Quote] Еми тя общо взето само тогава ти е нужна, няма докато се излежаваш в леглото, да си пуснеш дисплея на макс, като нощна лампа. Важното е като си навън в слънчев летен ден, досплея ти да изглежда добре и да можеш да си го ползваш нормално. Поне според мен, проблемите с яркостта на дисплеите са в миналото и вече почти всички предлагат достатъчно ярки дисплеи.
    board
  • [Quote]Тази прословута яркост на Самсунг дисплеите на практика е валидна само под преки слънчеви лъчи ! [/Quote] Че кой ти говори да насочваш телефона към слънцето! Аз ти говоря за поставени един до друг при всякакви [B]еднакви[/B] условия. И аз четох за някакво бъдещо Сони Х премиум, което имало 1300 нита и над 1 милиард цвята вместо сегашните 16 милиона.
    СтенлиРойс
  • Честно казано, едва ли щеше да има голяма разлика, не знам защо, но в Япония Samsung не са толкова популярни (вероятно заради локалните производителни с Андроид), паразният дял на Apple там е около 50%, а на Samsung 6-7%.
    NickRey
  • [Quote]АДАПТИВЕН ДИСПЛЕЙ. Слагаш Самсунга в режим Адаптивен дисплей, пък айфона го слагай в какъвто си искаш режим. Самсунга има много по-голяма яркост. [/Quote] Глупости дрънкаш ! Затова е адаптивен - яркостта се променя според условията ! Тази прословута яркост на Самсунг дисплеите на практика е валидна само под преки слънчеви лъчи ! Въпреки това няколко модела на Сони са с по-висока яркост. Без да ги насочваш към слънцето, което си е ненужно. Никъде не твърдя, че 7 блести с дисплей. Относно резолюцията. Но е най-мощен, с най-висока проиводителност.Няма друг такъв процесор.Самсунг и 100 ядра да сложат, пак не могат да му стъпят на малкия пръст. Факт !
    buttman
  • Само може да гадаем колко по- малко продажби щяха да реализират на 7+ през първите седмици, ако не беше този страховита издънка с Ноут 7.
    gog88
  • Според Oricon 7/ Plus е продал над 1 милион копия през първия си ден на освобождение в Япония.
    NickRey
  • [Quote]А кой не го ползва ? Или всеки си насочва Самсунга нагоре към слънцето на авт. яркост, за да се радва на супер яркост ? Данните ти са грешни.[/Quote] Пак говориш празни приказки. Говорим за еднакви условия и при двата телефона : АДАПТИВЕН ДИСПЛЕЙ. Слагаш Самсунга в режим Адаптивен дисплей, пък айфона го слагай в какъвто си искаш режим. Самсунга има много по-голяма яркост. Моите данни са от Displaymate. Твоите от къде са? Там се казва, че айфон 7 има на-голямата яркост за IPS дисплей, а не изобщо. А и нямам нужда от сайтове. Ето ги един до друг с note 5. На третата снимка се вижда как заради ниската резолюция някой сайтове не изглеждат добре.
    СтенлиРойс
  • А най-забавното е, че половината от собствените им приложени си имат алтернативи от Google, 40% от тях никой не използва, а останалите 10 се използват от някоя малка група от хора, но същевременно създават проблеми на всички. :D Ама какво да очаква човек от компания, която няма собствена успешна идея? Малко или много, успехите им се дължат на добре изпълнен отговор на чуждо предизвикателство (S серията като първата успешна алтернатива на iPhone) или на колаборация с чужда компания (Oculus). Както и да е, темата не е за това.
    muamamu1
  • Виж пак какво съм написал: ъпдейтът става бавен заради блоутуера, не самият телефон. Интерфейсът на самсунг ми е супер неудобен, това казвам. Колкото до оня несретник Holon, предполагам, не очкаваш да го коментирам?
    samoznai
  • [Quote]Не мога да понасям всичкия този блоутуер и шитуер, който самсунг блъскат на всеки свой телефон и който прецаква голяма част от андроида и прави ъпдейта малоумно бавен и рядък.[/Quote] За коя година модел на самсунг говориш? Няма такова нещо - S7 Edge работи толкова бързо, колкото и 6S Plus. Не знам какви са тези приказки от хиляда и една нощ, но андроид не е като едно време. Всяка една фирма вкарва собствен софтуер, който може да бъде премахнат стига да ви се занимава. [Quote]но потребителят ползва интерфейса и приложенията, а самсунг издишат точно там, според мен[/Quote] Ауууу, и кое по-точно не мога да ползвам с еджа, а го ползвам в плюса?:D [Quote] Снимка на Holon Holon Дата: 21.09.2016 21:09 Айфон 6s plus ми се зареждаше точно за 1 час от 0 до 100, без ваште "бързи" зареждания.[/Quote] Най-голямата простотия написана от теб! 6S Plus се зарежда за около три часа, с час и половина, и малко повече от S7 Edge.;)
    Ванката
  • Е, според тебе какъв ром ползва, че постоянно мрънка за меню на български език? Не мога да понасям всичкия този блоутуер и шитуер, който самсунг блъскат на всеки свой телефон и който прецаква голяма част от андроида и прави ъпдейта малоумно бавен и рядък. Камера, процесори и т.н. ОК, но потребителят ползва интерфейса и приложенията, а самсунг издишат точно там, според мен.
    samoznai
  • [Quote] Но кой ползва този режим? [/Quote] А кой не го ползва ? Или всеки си насочва Самсунга нагоре към слънцето на авт. яркост, за да се радва на супер яркост ? Данните ти са грешни.
    buttman
  • Аполон 25, Радвам се, че работи страхотно телефона. Това е един от двата най- добри апарата на Самсунг на пазара за тази година. Въпросът опира до там, корейците много мудно и тромаво реагират ъпдейтите. От първият Ноут, който пуснаха им ползвам т.н. флагмани и си е истинско мъчение с тези ъпдейти, особено ако ползваш стоком ром на български оператор. Относно набутването ще видиш след време, когато тръгнеш да продаваш седмицата, с кой телефон си се набутал. Ползвай със здраве телефончето.
    gog88
  • Гого88 С 6.01 съм Андроид. От два дни го ръчкам. Работи страхотно. Не се вълнувам кога ще дойде 7 . Има си всичко. Добре че не се на бутах с Аъфона. Трябваше да го продавам.
    apolon25
  • [Quote]iPhone 7 е най-мощния телефон в света сега. Дисплеят е с изключително точно цветопредаване, много малки телефони могат да се похвалят с подобно. Яркостта също е изключителна, по-висока от на S7. Недостатък е резолюцията. Може би някои усещат разликата при работа с определени изображения.[/Quote] Дисплея на айфон 7 е повече от жалък за парите, които се дават. Купих го за 599 паунда от Apple store с pre-order подарък за жена ми. Това и камерата са слабите места на телефона. Яркостта е изключително по-ниска от на S7 edge, note 5, note 7. Яркостта на айфона е по-голяма от самсунгите само в ръчен режим има 602 нита спрямо 440 на note 5, 470 на S7 и 580 на note 7. Но кой ползва този режим? При автоматична яркост нещата са съвсем други 705 за айфон срещу 855 за S7, 865 за note 5 и над 1000 за note 7. Достатъчно е да ги сложиш един до друг и всичко се изяснява. Не може да се отрече, че айфона е бърз телефон, но най-мощния е меко казано смешно.
    СтенлиРойс