Samsung очаква Galaxy Note7 да е наличен навсякъде в Европа до края на ноември

Samsung очаква Galaxy Note7 да е наличен навсякъде в Европа до края на ноември

Според информация на Reuters Samsung възнамерява да възстанови продажбите на Galaxy Note7 в Европа много преди края на годината, но регионален представител на компанията не очаква пълно възстановяване от кризата с изтеглянето на телефона преди 2017 година. По думи на Дейвид Лоус, който отговаря за маркетинга на Samsung на нашия континент, плановете са Galaxy Note7 да се появи навсякъде в магазините преди края на ноември. Компанията ще възстанови продажбите в родината си на 28 ноември, а през октомври възнамерява да го пусне в Сингапур и Австралия, но засега няма конкретни дати за другите региони.

Според Лоус повечето от засегнатите телефони в Европа са доставени на три пазара – Англия, Германия и Франция. Като начало на замяната в Европа Samsung ще пусне софтуерен ъпдейт към подлежащите на изтегляне телефони, който ще ограничи зареждането на батерията до 60%, за да се намали рискът от самозапалване. Това ще стимулира потребителите да върнат телефоните си и получат нови с нормално функциониращи батерии.

Дейвид Лоус се надява процесът на замяна да приключи за около две седмици, след което продажбите на телефона да бъдат възстановени. Междувременно компанията обяви, че в Щатите вече са били върнати около половината от продадените в страната 1 милион броя от Galaxy Note7. Според Samsung 90% от притежателите на смартфона са избрали да го заменят с нов, вместо да получат друго устройство или пък парите си обратно.

Източник: Reuters, Samsung


Втора употреба с гаранция

  • [Quote]До колкото знам ИДИЛ са изкупили всички дефектни бройки с гърмящи батерии и така жълтуците са отървали дебелия...засега)) [/Quote] Триете мненията! Добре! А подобни боклуци като това какво ги правите?
    СтенлиРойс
  • [Quote]До колкото знам ИДИЛ са изкупили всички дефектни бройки с гърмящи батерии и така жълтуците са отървали дебелия...засега)) [/Quote] Вярвам ти. Сигурно са дали и по един на жена ти, сестра ти, майка ти и баща ти и останалите барчеди ;)
    СтенлиРойс
  • До колкото знам ИДИЛ са изкупили всички дефектни бройки с гърмящи батерии и така жълтуците са отървали дебелия...засега:)))
    strikercho
  • [Quote]Прехваления нов Самсунг се задъхва сериозно спрямо телефон като iPhone с по-малко RAM[/Quote] Прехваления Самсунг се задъхва единствено и само от стратегията на Епъл. Дават мило и драго да изкарат недоносчетата си "най-мощни" за да може да поддържат глобалната заблуда, че техните апарати им са нещо повече от среден клас телефони. Тестове като Geekbench и Antutu, отдавна са под контрола на Епъл. Колко мислиш печели Geekbench от Андроид и колко от iOS? За iOS приложението е платено, около 1 евро, за Андроид безплатно. Феновете на айфоните се надъхват, колко мощни са процесорите и свалянията са над 10 милиона годишно. Не е лоша печалба от едно умряло приложение за 2 минути. След последния ъпдейт точките ми паднаха с 1200 на мулти-, и с 300 на сингъл-core. Антуту пък е още по зле. Вече не отчита най-доброто на процесора, а някакви средни стойности. 6S Plus правеше около 60 хиляди точки на Антуту 5, а после стана "лидер" на Антуту 6. Нищо чудно разработчиците на приложения умишлено да правят приложенията за айфона да са по-бързи и по-добри за да угодят на Епъл. Печалбите диктуват стратегиите. Оказа се, че тестовете за така наречената бързина са манипулирани. Тези, които предпочитат Андроид, избират за тестовете приложения, които се пускат по-бързо на Андроид. Другите пък избират такива, които се пускат по-бързо на iOS. Простотиите, че А10 бил по-бърз/или съпоставим с i5/i7 няма и нужда да се коментират. Същото като журналиста, направил снимки в Белия дом с айфон 6 вместо с професионален апарат. Или пък твърденията, че камерата на 6S снима по-добре от DLSR. А истината е, че айфоните са си посредствени. Не че не могат да ги направят мощни. Просто стратегията е такава, с минимални подобрения -баснословни печалби.
    СтенлиРойс
  • Според мен и графичният ускорител също оказва влияние върху работата на дадено устройство.
    pietrokaja
  • Така си е, славата им умря с 805. След това поеха ролята на догонващ герой. Въпреки това, не трябва да се забравя, че живеем във времето, в което дори и устройствата от среден клас използват достатъчно мощно процесори за ежедневните нужди на почти всеки потребител. Това поддържа продажбите все още, макар и да са с една стъпка назад.
    muamamu1
  • "Какви за тези таблички?! Това не е никакво сравнение." Тези табличци са основата в създаването на новите технологии и зад тях стоят инженери, а не плямпачи като теб, които не знаят дори що е то двуична бройна система, полупроводници, електронно-дупчест преход и закон на Ом! А ти освен хейтърство, какво друго "създаваш", че си тръгнал да отричаш математиката, квантовата механика и физиката?
    Spikul
  • [Quote]Аз лично никога не съм харесвал Снапдрагън-а. Винаги бих избрал ексинос. Колко години стана, показва, че не само е по-бърз, а създава и много по-малко проблеми от Снапа. Почти не грее, и е много по-добре оптимизиран за ОС-то. Честно казано Снапа е последния, който бих избрал дори и пред Медиатек. Единствения плюс му е поддръжката с къстъм ромове, но за хора като мен, които не им се занимава, това няма никакво значение. [/Quote] Напълно съгласен (yes);)
    apolon25
  • Аз лично никога не съм харесвал Снапдрагън-а. Винаги бих избрал ексинос. Колко години стана, показва, че не само е по-бърз, а създава и много по-малко проблеми от Снапа. Почти не грее, и е много по-добре оптимизиран за ОС-то. Честно казано Снапа е последния, който бих избрал дори и пред Медиатек. Единствения плюс му е поддръжката с къстъм ромове, но за хора като мен, които не им се занимава, това няма никакво значение. :)
    sladyrko
  • Какви за тези таблички?!:D Това не е никакво сравнение. Такова се прави с реални апарати и при реална употреба. Прехваления нов Самсунг се задъхва сериозно спрямо телефон като iPhone с по-малко RAM, и съпоставим с флагмани Snapdragon 820, 821
    abando
  • Да сравниш Xiaomi с компания като Самсунг,която е инвестирала милиарди в развойна дейност и компания,която просто копира от другите е или смешни или плачевно зависи от гледната точка.Ползвайте си китайските пръчки за 300лв,които работели като i7 и Note 7 със здраве.
    Johnniie
  • Пич, наистина точно ти звучиш като тийнейджър и пишеш пълни простотии! Ето ти ИСТИНСКО сравнение на процесора на Note 7 - Exynos 8890 и твоя "най-бърз" Snapdragon 821: http://www.techgrapple.com/apple-a10-sd-821-820/ Я ми покажи един параметър, в който 821 е по-бърз от 8890! Събуди се!!!
    Spikul
  • Май ти звучиш повече като тийнейжър (без кинта). :)
    milenski73
  • Звучиш като тинейджър. Най-добрия телефон бил. Я виж новите модели на асус и xiaomi който излизат. Използват най-бързия процефор на пазара SD821. Вземи си някой от тях. Зарежи тези корейци.
    NIkolay Nuk