HMD Global работи по 4 смартфона с марката Nokia

27 декември 2016 21:58, прочетено 4120
17
HMD Global работи по 4 смартфона с марката Nokia

Тайванското онлайн издание DigiTimes пише, че финландската компания HMD Global разработва 4 смартфона с марката на Nokia, които ще пусне на пазара през второто и през третото тримесечие на следващата година. Очаква се първите модели да бъдат представени в рамките на мобилния конгрес през февруари.

По отношение на техническите характеристики се посочва, че устройствата ще имат дисплеи с диагонал между 5” и 5,7” с WQHD или full HD резолюция от доставчици като LG Display, Century Technology (CTC) и Innolux, а производството ще е поверено на FIH Mobile.

Що се отнася до първите модели най-вероятно това са Nokia D1 и E1, за които вече писахме. Китайски източник споделя, че едното устройство ще има 3GB RAM и 5,5” Full HD дисплей и ще се продава за около 200 долара, а второто ще осигури 2GB RAM и 5” Full HD дисплей на цена от 150 долара.

Източник: DigiTimes

Може да ви е интересно и това:
Fortnite ще получи версия за Android през лятото |  Nokia X6 вероятно ще се продава и извън Китай |  Nokia X6 с официална премиера в Китай |  HMD Global ще представи нови телефони Nokia на 29 май |  Nokia 5 и 6 (2017) ще получат Android P | 

Тагове: Nokia |  Android |  hmd global | 

Коментари: 17 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: bachev31 , 29 декември 2016 01:46 Отговор

Чакам с нетърпение бих си взел и да захвърля старото Леново

Автор: board , 28 декември 2016 21:14 Отговор

Ако Нокиа искаше да произвежда телефони щеше да го направи, но явно не искат, за това лицензират марката на други. На тях фирми като HMD не им трябват.
От другa страна Foxconn ми се струват по-сериозно замесени. В един момент FIH (foxconn) и HMD(с неясно какво финансиране) заедно купуват бизнеса за "Нокии с фрнерче" от Майкростофт. На практика това което придобиват е само дивизията за "тъпи" телефони, като foxconn взима и разни фабрики. Отделно HMD взима лиценз от Nokia и за смартфони.
Но всъщност се оказва, че цялото R&D ще се поеме от FIH.
Та си мисля, че това е елегантен начин foxconn да поеме цялото производство на телефони Нокиа. А като HMD назначи за CEO бивш служител на Нокиа, разположат се точно до централата на Нокиа... че то в очите на хората си става истинска финландска Нокиа.

Автор: PoceH_BS , 28 декември 2016 19:36 Отговор

Ти пиян ли си още или вече си дрогиран


Този освиделстван шизофреник след всички обиди които написа в последните 1-2 дена още не е "в почивка"?!?!

По темата имал съм много телефони на НОКИЯ, като се започне от Мобифон Нокия 540, няколко гсм модела, включително класиката 3310, 6130и, после със смартфоните им 6600, 6630, e51, e52, navigator-и, E-7, N-gage и т.н. няма смисъл да ги изброявам всичките и с удовлствие ще си купя ОТНОВО техен смартфон ако предложат нещо добро и от което имам нужда.

Автор: geleto_ , 28 декември 2016 19:30 Отговор

Кокоди гладиаре, просо соняре
Ако има две цени на въйфона.
Мадейн чина, и плюс 100 долара Мадейн юса.
Как ли ще се позиционират като желаещи?
Отделно, китайците толкова са напреднали с техниката на сглобяване. Едва ли има такива рутинирани специалисти в щатите и европа.

Автор: LegolasElf , 28 декември 2016 19:09 Отговор

То е ясно, че всичко се произвежда и сглобява там.
Но наскоро имаше интересно проучване, че ако айфон започне да се произвежда в Щатите, цената ще е 100 долара повече. Според мен е много приемливо. И всеки фен би избрал телефон произведен в USA вместо China. Поне аз така бих постъпил.

Автор: abando , 28 декември 2016 19:03 Отговор

Кои телефони не се правят в Китай или друга държава в Азия? Това са реалностите в 21век. Nokia Made in Finland ще са напълно неконкурентни откъм цена.

Автор: LegolasElf , 28 декември 2016 18:46 Отговор

Някога, като извадехме батерията на някоя Нокиа, и на защитната лепенка търсехме надписа Made in Finland.
Ако искаха да се възстановят, трябваше пак от там да тръгнат. А и точно с Андроид едва ли ще са успешни. Там нишата е пренаселена. Искрено се надявам, техниката в световен мащаб, да не се произвежда в Китай. С напредване на прогреса, човека ще бъде изместен от роботи.

Автор: ratte , 28 декември 2016 18:37 Отговор

Ако изкарат нов модел E51 с тъч и андроид 8 веднага ще си взема!

Автор: abando , 28 декември 2016 18:33 Отговор

Факт е, че връзката с оригиналната Нокиа е много силна - служители, know-how, даже са в една сграда. Според мен тази компания не се пръкна от нищото, а е проектирана от Nokia и китайците. Важното е какво ще представят, а не формално кой се води собственик

Автор: board , 28 декември 2016 18:16 Отговор

То на практика проблема не е, че ще се произвеждат в Китай. Проблема е, че това далеч не е Нокиа, а една компания купила си лиценза да продава телефони с тяхното име.
Дали телефоните ще са добри, времето ще покаже. Ако не друго, имат предимството да започнат бизнеса си слагайки инключително популярен бранд на телефоните си.