Apple ще намали производството на iPhone с 10%

31 декември 2016 17:54, прочетено 5620
19
Apple ще намали производството на iPhone с 10%

За втора поредна година Apple се кани да намали производството на iPhone като следствие от по-слабите от очакваното продажби, твърди информация на японското бизнес издание Nikkei. От публикацията става ясно, че търсенето на iPhone 7 е разочароващо и за първите три месеца на следващата година американската компания се кани да намали с около 10% поръчките към своите подизпълнители. Подобна мярка беше предприета и в началото на тази година заради натрупаните непродадени количества от iPhone 6s в края на 2015.

Според Nikkei това е принудило компанията да намали с около 20% поръчаните количества от iPhone 7, но редукцията не е била достатъчна, за да посрещне по-слабото търсене на смартфоните. Заради добавянето на безконтактни възможности за разплащане, продажбите на устройствата в Япония са големи, но това не може да компенсира по-слабото представяне в глобален мащаб. Все пак в средата на януари ще знаем какво е търсенето на iPhone 7, защото тогава компанията ще обяви следващите си тримесечни финансови резултати.

Източник: Nikkei

Може да ви е интересно и това:
Apple са знаели, че iPhone 6 и 6 Plus се огъват по-лесно |  Apple ще върне пари на част от платилите за смяна на батерията в iPhone |  Производството на процесорите за новите модели iPhone е започнало |  Apple доставили 600 000 броя от HomePod през първото тримесечмие |  Нов спад на продажбите на компютри | 

Тагове: Apple |  iphone 7 |  iphone 6s |  nikkei | 

Коментари: 19 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: obje , 02 януари 2017 16:34 Отговор

Не знам какви глупости говориш за загуба на процесорно време, виртуализация и тем подобни, при положение че S7 "държи" два пъти по-дълго време при едни и същи натоварвания, а мултитаскинга на android е истинско удоволствие.

Говориш така сякаш някой ще изтрелва совалки през телефона (ios, който е доста ограничаващ като възможности за персонализация, добавяне на собствен софтуер и тн).

Камерата е МНОГО по-добра от тази на iphone, за дисплея предполагам че всички са наясно (от години).

Някой по-горе беше писал че съм лъган с извития дисплей, който нямал смисъл. Казвам - дизайна е много по-удобен за хващане, работа с една ръка, много по-красив (лично мнение и на клиенти), освен това е функционален с бързото меню, което тепърва ще се развива.

Кой е лъган и кой не, не знам, но след няколко години епъл ще последват тенденциите с извития дисплей, дори могат да го обявят за "иновация".

Една друга OS, която използва чист код (нейтив?! ай сиктир), имаше много по-голям потенциал за развитие, просто изтърваха момента..

Извън темата - дори големи медии вече признават MS като по-иновативна от Apple - справка surface book и работната им станция - 2 пъти повече стойност за парите сравнено с провала на макбук. Дори хората в дизайна и изкуството мигрират.

Джобс го няма и фирмата отива там където беше, просто натрупаха много средства и падането е по-меко

Автор: apolon25 , 02 януари 2017 14:40 Отговор

algor напълно съм съгласен с теб. Апле не е това което беше с Джобс

Автор: algor , 02 януари 2017 13:11 Отговор

Безспорен факт е това, приятелю и аз не мога да отрека истината в думите ти.
Аз ползвам въпросната марка от модела 2G и първите 2-3-4 години бях и аз от онези фенове, които имах всичко с марката и даже трите ми апарата (тогава още нямаше двусимови) също бяха такива.
След това дойде "изтрезняването" и продължавам да ползвам молибните им апарати и в къщи iMac-а, но това не ми пречи да съм обективен и в доста мнения из форума да си ги критикувам градивно.

А всъщност какво да ги критикувам градивно - последната година направо се усраха с iOS и масови проблемни бройки и замени гаранционни и какво ли не.
Повярвай ми, знам, че не са това, което бяха като качество, но продължавам да се кефя на много неща като цяло.

Автор: iavorski , 02 януари 2017 12:07 Отговор

algor, ако си следил наживо историята на тази фирма / аз го правя от 1987 / щеше да знаеш че има една интересна зависимост между присъствието на Стиви в нея и резултатите и.

Автор: algor , 02 януари 2017 10:48 Отговор

и Апле бавно но сигурно върви към дъното.


Това го слушам и чета от 5-6 години вече, но фактите говорят друго.
Вече нова година мина, а в сума държави още не може да се задоволи търсенето на 7-цата и 7 Plus най-вече и има все още недостиг на бройки и голямо търсене.

А относно намаляването на производството - да, съвсем нормално е на месец 3-4-5 да бъде намалено производството, след като се задоволи първоначалната истерия с купуването на който и да е апарат.
Предполагам с S8 и Note 8 на Самсунг ще бъде същото, а и при всяка друга марка, която има многобройни фенове по света.

Автор: apolon25 , 02 януари 2017 08:23 Отговор

"Най-желан", за когото? Освен някой зомби не преминал на кигаец или кореец. Не очаквайте нещо не виждано. Чичо Джобс го няма и Апле бавно но сигурно върви към дъното.

Автор: Wallker , 01 януари 2017 20:49 Отговор

Естествено, че ще намали производатвото, особенно като почнат феновете им да осъзнават, че плащат луди пари за боклуци... Да спрат производство дано!

Автор: LegolasElf , 01 януари 2017 17:41 Отговор

Нормално е да свиват производството.
Всичко освен 6S Plus и 7 Plus е боклук.

Автор: mobilebsux , 01 януари 2017 16:15 Отговор

Вижте, каквото и да си говорим, септември месец iPhone 8 ще бъде най-желаният телефон, което пък има един сериозен недостатък, а той е, че особено в БГ ще има да се чака поне до Коледа за налични бройки. Самсунга се надява пролетта да захлебят малко с новия си модел след пълния провал с онова горящо и опасно недоразумение, но тук отново ще има разочарования, защото голяма част от потребителите ще изберат да изчакат до септември месец (особено тези, които не са сменяли телефона си в последните 3 години). И преди да почнете да философсвате (начело с г-н росенчо) искам да уточня, че не визирам точно вас, двадесетина зомбирани самсунг привържаници/епъл хейтърчета, вие сте една мъничка капка в океана. Към днешна дата "market capitalization" на Apple е в пъти по-голяма от тази на самсунг, въпреки че последния произвежда n-на брой стоки, докато Apple разчита основно на един продукт- iPhone, това ужасно грозно дърво

Автор: A4i , 01 януари 2017 14:06 Отговор

iOS приложенията ползват нейтив за ОС код , няма я Джава виртуалната машина от Андроид. Фрути Ко направи комплект close-to-the-metal инструменти за ускоряване на програмния код. Чипсетите на Apple традиционно са с най- големият транзисторен бюджет в индустрията, безспорно са и с най-оптимизираната 64-битова архитектура и без излишния 32-bit legacy багаж. Айфоня не цикли на празен ход в игри и приложения, не хаби процесорно време,ток и оперативна памет да виртуализира. Въобще като завършена компюътрна джаджа е доста напред с 'матрила'. Това че запазва консервативен външен вид е нормално , предвид налетите милиарди в реклама разпознаваемостта на устройството. Тази конкретна визия е инвестиция, която се изплаща поне две години, преди да се модернизира. Пазара на смартфони стигна етап на насищане . Нормално е устройство за дълготрайна употреба да не се подменя всяка година. Място за иновации на този пазар има, доказа го МиМикс.