Първият смартфон на HMD Global се казва Nokia 6 и засега е само за Китай

Първият смартфон на HMD Global се казва Nokia 6 и засега е само за Китай

Финландската компания HMD Global започва годината с премиерата на първия си нов смартфон с марката Nokia, след като получи ексклузивни права над знаковото име, който ще се предлага само на китайския пазар. Устройството се казва Nokia 6 и ще е налично през онлайн магазина JD.com на цена 1699 юана (233 евро), но засега не е ясно кога – компанията посочва, че това ще стане в началото на 2017. Все пак HMD Global ни уверява, че през първата половина на годината ще представи и други смартфони, така че се надяваме скоро да видим и модели за останалата част на света. Това може да стане още на мобилния конгрес в края на февруари.

Компанията посочва, че пуска първия си смартфон в Китай, защото в страната има над 552 милиона потребители на смартфони, а освен това тя е стратегически важен пазар, на който високо се ценят качеството и дизайнът. От информацията разбираме, че металният корпус на всеки телефон се изработва за 55 минути от масивен блок алуминий от серия 6000. След това в продължение на повече от 10 часа се прилагат два процеса на анодизиране, а полирането на всеки панел се прави поне 5 пъти. Устройството предлага 5,5” full HD дисплей, който е покрит с 2.5D стъкло Gorilla Glass и има поляризиращ филтър за подобрена видимост на информацията под ярка директна светлина.

Сред характеристиките откриваме чипсет Qualcomm Snapdragon 430 с LTE модем X6, 4GB RAM,  64GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000mAh. Добавени са още 16МР основна камера с фокус чрез фазова детекция и 8МР камера за селфита – и двете имат оптика f/2.0. Включен е сензор за пръстови отпечатъци, а двоен усилвател се грижи за осигуряване на звук, който е с 6dB децибела по-силен от този на обикновените, от което се възползва и аудио технологията Dolby Atmos. Операционната система е Android 7.0, а компанията обещава бързи софтуерни ъпдейти.

Източник: HMD Global

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Много добро произведение спрямо цена характеристики.На прима виста изглежда страхотно.Мисля,че Нокиа се завръща с пълна сила в играта... :)
    mikon
  • На мен ми харесва
    tony66
  • Чак пък да я вкарва в малкия си джоб, карай го по-полека че се оля.
    feuer34
  • Колкото и да хвалят PureView един Galaxy K Zoom я слага в малкия си джоб за видео клипове. А и за далечни снимки. Но на S7 предната камера не е нищо особено.
    aladin
  • Ако има нещо общо със старите Nokia телефони бих казал, че камерата ще е доста по-добра от тази в S7 особено, ако успеят да вкарат и PureView Pro технологията.
    stanchev36
  • LG G6, A5 2017, S7 или нова Нокия?:)
    aladin
  • При note 7 проблема е решен. Няма изобщо странична рамка отляво и отдясно. Стъклото на дисплея е така извито, че преминава в страничната рамка. Извивката на дисплея не е така остра като при S7 edge и няма случайно натискане или нещо от сорта. Гледам, че и S8 ще има същата линия на извивката.
    LegolasElf
  • [Quote]Много често докато слушам музика и просто си държа телефона, песента се сменя сама[/Quote] Това ще бъде най-голямото предизвикателство на телефоните с много малки или без странични рамки около дисплея. И аз го имам този проблем с моя телефон.
    geleto_
  • Аз като си харесам някой телефон директно го поръчвам от един приятел в Япония, там има страхотен избор на телефони които въобще не достигат до Европа. Дано само производителите измислят нещо за тия странични рамки че създават огромни проблеми. Аз съм сега с един Шарп който е почти целия дисплей, има само от долната страна малко разстояние за микрофона и селфи камерата. Много често докато слушам музика и просто си държа телефона, песента се сменя сама. Същото беше и със едно галакси едж. Действително е невероятно красив, всички ме питат що за телефон е. Мисля че това е бъдещето и все повече ще се стремят към това производителите. Остава да решат няколко проблема и със селфи камерата на която позизията долу не е най-доброто решение.
    feuer34
  • Дано има с 6+ инча дисплей. Много свикнах с голям дисплей и сега ми се виждат малки.
    geleto_
  • Дано има с 6+ инча дисплей. Много свикнах с голям дисплей и сега ми се виждат малки.
    geleto_
  • [Quote]Вчера отивам да си плащам сметката в теленор и някакво девойче почва да ме пазари за S7edge. Викам , ама ния ще му честваме годишнина скоро[/Quote] За това си плащам през интернет :D
    mute_man
  • Дано сложат камера, съпоставима с тази в Galaxy S7
    aladin
  • Да ги показват. Миналата година беше слаба от към флагмани. Пък и нашите оператори не предлагат нищо. Вчера отивам да си плащам сметката в теленор и някакво девойче почва да ме пазари за S7edge. Викам , ама ния ще му честваме годишнина скоро:D:D:D
    geleto_
  • Да ги показват. Миналата година беше слаба от към флагмани. Пък и нашите оператори не предлагат нищо. Вчера отивам да си плащам сметката в теленор и някакво девойче почва да ме пазари за S7edge. Викам , ама ния ще му честваме годишнина скоро:D:D:D
    geleto_
  • Твърди се, че още в H1 на 2017 ще представят своя флагман, а продажбите ще почнат точно в началото на H2 (юли/август). Относно характеристики - все повече спекулации се появяват, а най-често срещаните са: Snapdragon 835 6 GB LPDDR4 RAM Камера с оптика Carl-Zeiss.
    bladyy
  • Аз говоря за бъдещият им флагман,сега като добавят и андроида, като ОС и ако камерите им пак бъдат много добри, може и да се замисля за Nokia.
    behroozwolf
  • Това е модел от среден клас, така че не очаквам чудеса, но не е изключено да е по-добър от другите в този сегмент. Сигурно скоро ще се появят снимки с камерата и ще видим.
    chilko
  • А с Майкрософт какво става сега последно, ще правят ли нови модели, или се отказват...?
    scenic
  • Телефона изглежда прилично. За камерата - не разчитай да снима извънземно - просто ползват един от актуалните сензори, както в другите телефони.
    abando