ZTE се кани да съкрати около 3000 работни места

09 януари 2017 15:42, прочетено 2636
5
ZTE се кани да съкрати около 3000 работни места

Един от най-големите доставчици на телекомуникационно оборудване в света ZTE планира през първото тримесечие на годината да съкрати около 3000 работни места включително над 20% от изпитващото затруднения мобилно подразделение в Китай, разкриват източници на Reuters. Според тях става дума за около 5% от общата работна сила на компанията от 60 000 служители. В глобалния бизнес с телефони на ZTE се очаква съкращение на 600 места, или 10% от всички, като по-голямата част ще е фокусирана в Китай, където компанията продължава да губи пазарен дял. Мениджър от чуждестранен офис е получил нареждане още до края на януари да съкрати 10% от подчинените си служители и дори е получил списък с имена на хора, които са кандидатствали за работа при конкурента Huawei и трябва да бъдат уволнени.

Reuters посочва, че ZTE е единственият китайски производител със значително присъствие в Щатите – тя е на 4-та позиция при доставчиците на смартфони с пазарен дял от 10%. Компанията обаче може да бъде санкционирана от щатските власти заради сделки с Иран. Ако бъде наложена забрана за износ на американски компании за ZTE, това може да навреди сериозно на системата й за доставки на компоненти, защото за една трета от тях разчита на Qualcomm, Microsoft и Intel. Щатското Министерство на търговията обяви през март миналата година, че може да наложи такава забрана, но след серия от отлагания такава още не е влязла в сила. Срокът на последното изтича на 27 февруари, когато ще стане ясно как ще се развие ситуацията. В новогодишното си обръщение към служителите председателят на борда на директорите на ZTE Дзао Шянмин дори е заявил, че компанията е изправена пред най-голямата криза в своята 31-годишна история.

Източник: Reuters

Може да ви е интересно и това:
Samsung преговаря със ZTE и други компании за доставка на чипсети |  Тръмп отстъпва, ще помогне на ZTE да заработи отново |  ZTE прекратява основни дейности заради санкциите на САЩ |  ZTE настоява за отмяна на американските санкции |  Китай ще инвестира 47 милиарда в разработка на мобилни процесори | 

Тагове: zte | 

Коментари: 5 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: gergoff , 10 януари 2017 14:15 Отговор

Може и да е така , ама по скоро е БИЛО ДО СЕГА ТАКА , в основата на продажбите на тези два бранда на първо място за обикновения потребител по скоро е било дисплея / а за Айфона дисплея е подкрепен и от винаги мощно GPU/ , но сега нещата ще се променят , особено за Айфона , вече има китайски брандове които дори може да се окажат по надеждни от въпросните два , плюс това хардуера вече е на ниво а и дисплеите от 2017 г ще бъдат също може би на нивото на Самсунг .. във високия клас според мен ще има изненади , тоест много разбиращи потребители може би ще се насочат към алтернтивни модели на тези два бранда най вече заради цената защото във високия клас тя ще е с няколкостотин паунда по ниска ..

Автор: MEnergy , 10 януари 2017 00:50 Отговор

Ами затова има едно нещо, наричащо се "единен пазар" в ЕС. Купуваш без мита и по локални данъци оттам, където е по-евтино. Ето, Може да видите този линк само ако сте регистриран. - EUR400. 6GB модел е за Китай и честотно вероятно ще има големи проблеми в Европа, също с поддръжка и обновявания. Да не говорим орязан софтуер. Същото е и с Mi Mix и всичко, купувано от Китай/не за твоя регион. Глобалният модел е A2017G, US - A2017U.

За 790 лв, SD820, Adreno 530,64GB storage + до 256GB SD потвърдено работеща, 4GB RAM, 2k дисплей с Daydream поддръжка и Nougat до месец, долби и стерео фронт говорители... Само за цената си заслужава този хардуер, пък ако ще само да го брикнеш.

Аз живея в Англия, така че знам какво е тук. Самсунг 6/7 от 10,останалите 3/4 са Епъл. Ама това е стадото само. И, ако искаш да блееш с него.

Автор: LegolasElf , 09 януари 2017 23:59 Отговор

плюс още няколко модела, са едни от най-предпочитаните бюджетни флагмани, не само в САЩ, но и в Европа.


На един милиард светлинни години си от истината. Живял съм в Германия, Холандия и последно в Англия. Човече, там освен Епъл и Самсунг друго почти не съществува. Всички екзотики ги ползват пришълците и мигрантите. ZTE Axon 7 6gb, цената му започва от 800 паунда. Xiaomi Mi Mix беше от 900 паунда нагоре. За инфо S7 edge 490 паунда, iphone 7 plus 829 паунда. Единствено новия oneplus 3t е около 500 паунда.

Автор: MEnergy , 09 януари 2017 20:15 Отговор

ZTE, както е посочено в статията, е един от основните производители на комуникационно оборудване в света. Axon 7 + Mini, плюс още няколко модела, са едни от най-предпочитаните бюджетни флагмани, не само в САЩ, но и в Европа. Погледни в XDA форума - Popular devices и ще видиш ZTE в топ 10, месец след месец.

Това, че фенбой тълпите, за които на всичкото отгоре, съществува само български език, български пазар и България, не виждат нищо повече от Самсунг и Епъл (а и няма да видят, че БГ-операторите не рекламират и не правят промоции, освен на горните две), не означава, че по-отворените отдавна купуват директно от Китай, Германия, Англия и САЩ, после препродават х4 на умниците из България, които не са и чували за света отвън.

Автор: sladyrko , 09 януари 2017 19:16 Отговор

От толкова много новини, как ги подбирате тея които нямат нищо общо с България не разбирам...