Samsung може да покаже смартфон със сгъваем дисплей още през третото тримесечие

11 януари 2017 16:52, прочетено 5531
0
Samsung може да покаже смартфон със сгъваем дисплей още през третото тримесечие

Отдавна се говори, че Samsung работи по нов тип сгъваеми дисплеи за смартфони и възнамерява да подготви два модела с различна конструкция. Очаквахме единият от тях да се появи към края на годината, но нова информация от Южна Корея разрива, че това може да стане по-рано. Според източници на The Korea Herald е много вероятно премиерата на такъв смартфон да бъде още през третото тримесечие, а първата партида ще включва над 100 000 броя.

Изданието посочва, че в сгънато положение устройството има насочени навън панели, а при разгъване се превръща в 7-инчов таблет. Според информацията Samsung първо е разработила телефони, чиито дисплеи са скрити в затворено състояние, но после е започнала да работи по другата концепция, защото е решила, че потребителите няма да харесат идеята да отварят телефоните всеки път, когато искат да ги използват. Източниците посочват, че все още няма финално решение дали устройството да бъде представено през тази година заради опасения от маркетингово и финансово естество.

Очаква се решението да бъде взето, след като приключи разместването на кадрите в мобилното подразделение, а то ще стане през февруари или март заради въвличането на компанията в големия корупционен скандал в Южна Корея. Според The Korea Herald през последното тримесечие на годината LG се кани да произведе 100 000 сгъваеми устройства. Твърди се, че компанията има по-напреднала технология в сравнение с тази на Samsung и вместо да я използва първо в свои продукти, може да я осигури на глобални партньори като Apple или Huawei.

Източник: The Korea Herald

Може да ви е интересно и това:
LG сертифицира G7 ThinQ и Q7 в Русия |  Samsung вече са финализирали дизайна на Galaxy S10 |  Samsung патентова безрамков смартфон и модел с изрязан дисплей |  Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone |  Samsung на съд за патенти, свързани със сигурността | 

Тагове: Samsung |  LG | 

Коментари: 0 | Твоят коментар

Промоции

Xiaomi Mi 6

Xiaomi Mi 6

1079.00 лв.
949.00 лв.
Купи сега
Xiaomi Redmi Note 4

Xiaomi Redmi Note 4

479.00 лв.
429.00 лв.
Купи сега