iPhone 8 може да замени Touch ID с 3D сканиране на лицето

17 февруари 2017 16:42, прочетено 3644
0
iPhone 8 може да замени Touch ID с 3D сканиране на лицето

Все по-усилено се говори, че тази година Apple ще пусне ново издание на iPhone, което ще е снабдено с 5,8” OLED дисплей, запълващ почти цялата предна част на устройството. Това ще доведе до премахване на познатия централен бутон и на поставения в него сензор за пръстови отпечатъци Touch ID. Дали компанията ще му намери ново място или ще го замени с друго биометрично решение? Анализаторът на JPMorgan Род Хол подкрепя втората теория, като смята, че на мястото на Touch ID ще видим система за лазерно 3D сканиране на лицето, която ще позволи прецизно разпознаване на потребителя.

Не е изключено технологията да намери място и в очакваните тази година модели iPhone 7s и iPhone 7s Plus, което се подсказва от увеличените поръчки за такива модули в системата за доставка на компоненти на Apple. Скенерът може да оскъпи материалите за iPhone 8 с 10-15 долара, а като добавим по-високата стойност на останалите компоненти, крайната цена на смартфона може да се увеличи с около 100 долара. Това подкрепя скорошната информация, че устройството ще струва повече от 1000 долара. Според Хол новият скенер ще реши проблемите с работата на Touch ID в мокри условия и може да се окаже по-сигурен, което може да увеличи разпространението на Apple Pay сред банки и търговци.

Анализаторът прогнозира, че в даден момент технологията може да намери и друга употреба, включително и за добавена реалност, но това няма да стане през 2018. Apple може да отвори достъпа до нея за разработчиците, което ще доведе до появата на различни иновативни приложения. Дали информацията е коректна, може да разберем скоро – Хол предполага, че премиерата на телефона може да е още по време на конференцията WWDC 2017 през юни.

Източник: MacRumors

Може да ви е интересно и това:
Apple има двугодишнa технологичнa преднина при 3D сензорите |  Пазарната капитализация на Amazon задмина тази на Google |  Apple очаква да произведе до 270 милиона смартфона през годината |  Това устройство може да отключи всеки iPhone |  Apple разработва собствени дисплеи | 

Тагове: Apple |  iphone 8 |  touch id | 

Коментари: 0 | Твоят коментар