Недоволни собственици на LG G4 и V10 съдят компанията

Недоволни собственици на LG G4 и V10 съдят компанията

Смартфоните LG G4 и V10 получиха добър пазарен прием, когато се появиха на пазара преди няколко години, но по-късно се оказа, че много от устройствата дефектират и влизат в т.нар. bootloop, който ги прави неизползваеми. Засегнатите потребители не са забравили за проблемите и четирима от тях подадоха колективен иск в калифорнийски съд, в който твърдят, че LG е била наясно с наличието на хардуерен проблем, но е направила малко, за да помогне на клиентите си. Един от ищците заявява, че корейската компания е заменила два пъти неговия G4 и дори третото устройство продължава постоянно да забива.

Преди година LG призна за наличието на проблем с телефона, който се дължи на слаб контакт между компонентите, и започна програма за ремонт и замяна на засегнатите устройства. В иска обаче се твърди, че дори и след това компанията е продължила да произвежда телефони с този проблем и ги е използвала за подмяна на подлежащите на ремонт. Според други оплаквания LG е отказала да съдейства на потребителите, ако телефоните им са извън гаранция. Потърпевшите посочват, че V10 има почти идентичен хардуер с този в G4 и няколко месеца след пускането му е започнал да страда от същите проблеми, но компанията е продължила да го продава.

В жалбата се твърди, че процесорите и на двата смартфона не са запоени достатъчно добре към основната платка, което е в основата на последващото забиване, забавяне, прегряване и рестартиране, а в даден момент устройствата отказват напълно работа. Следващите модели G5 и V20 не страдаха от такива проблеми, но реакция на компанията около казуса с G4 и V10 определено е разклатило потребителското доверие в нея. Засега няма коментар от LG по отношение на колективния иск, в който тя е обвинена в несправедливо обогатяване, нелоялна търговия, както и в различни нарушения на наредбите за осигуряване на гаранция. Търси се и съдебно нареждане за стартиране на програма за ремонт на всички засегнати телефони на LG.

Източник: Ars Technica, Engadget

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Иначе правят хубави перални...
    more_bg
  • Аз си ползвам телефона както всички до сега. Моят дисплей на Г4 даде фира. В андроид отдела за Г4 има доволно оплакали се от отпечатъци по екрана... Вижте сами за какво иде реч. Докато не пратих снимките в сервиза казваха, че не откриват проблем, а той се появяваше след като се нагрее телефона.
    Вито
  • Абе ти въобще правиш ли разлика какво съм написал?! Не съм казал че ако си държиш телефона на 20 сантиметра от печката ще пожълтее със сигурност. Написах ЧЕ НЕ Е ХУБАВО да се държи на много горещо и на пряка слънчева светлина, това ти го пише в упътването при книжките на всеки смартфон който си купиш, в момента спориш с производителите на телефони, не с някаква "проста черна овца" Иначе естествено че им е оправдание, все нещо трябва да ти кажат в сервиса, така им е наредено на тях, това искат да ти кажат, че противоречи на правилното използване на апарата един вид и грешката е била в теб. Не всеки телефон ще даде дефект при това, но можеби на 100 ще се случи с 1-2, там е и риска.
    feuer34
  • Wallker, а защо тогава се проектира охлаждане за процесор, памет и т.н.?
    zavod
  • [Quote]не е хубаво да го държиш на силно слънце директна светина или на много горещо, няма значение дали е LG или друга марка.[/Quote] А моя зимата като стои до печката с дърва на няма 15-20 санта разстояние, защо нищо му няма? Това са глупости, че не трябва да държиш телефона на горещина... казват го за да се оправдаят и да не ти оправят проблема... лошото е, че има черни овце и им вярват.
    Wallker
  • Аз съм сменил над 10 техни смартфона и никога не съм имал проблеми от какъвто и да е вид. Не съм чул и някой познат да има. Най-вероятно става въпрос за дефектни бройки при вас. Напишете в гугъл пожъляване на дисплея и гледайте петна по него и цялостно пожълтяване при всички марки. Първите няколко резултата дори са от Сони и Самсунг. А иначе това важи за всеки телефон, затова са ти го казали, не е хубаво да го държиш на силно слънце директна светина или на много горещо, няма значение дали е LG или друга марка.
    feuer34
  • Нали и на моя Г3 му пожълтя дисплея и го смениха. Сега е в майка. Казва, че пак забелязала някакви бледожълти петънца в горният десен ъгъл на екрана. Те ме бяха предупредили, да не го държа на горещо, на слънце и да не го натоварвам екстремно, защото пак до тях ще стигна. :D
    Ванката
  • няма проблеми с дисплея, проблема идва от платката
    TNT9
  • Не се споменава за проблема с дисплея който е също масов... Имам още година гаранция. Да видим дали няма пак да умре...
    Вито
  • Потвърждение на думите ми за LG. *Добри идеи и ужасно много дефекти в изпълнението ...* Всеки сам да си прави извод , дали е такъв късметлия ,че да уцели техен телефон без проблем...
    nikolaiii
  • С по една G6-ца :) поне
    myzrael