Facebook работи по амбициозни хардуерни проекти

20 март 2017 11:33, прочетено 2617
0
Facebook работи по амбициозни хардуерни проекти

В средата на април Facebook организира поредното издание на своята конференция за разработчици F8, която тази година може да ни донесе интересни изненади. Те ще са свързани с Building 8 – секретното хардуерно подразделение на социалната мрежа, което беше създадено преди година, но вече работи по множество идеи и увеличава служителите си. От информация на Business Insider става ясно, че то разработва едновременно четири проекта, които варират от камери и добавена реалност до технологии за сканиране на мозъка, а премиерата на част от тях ще бъде именно по време на конференцията F8.

Един от проектите включва камери и добавена реалност, а скорошни обяви за работа насочват към създаването на дрон. Друга от разработките се ръководи от учен в областта на невронауката, който преди това е бил част от университета “Джонс Хопкинс” и е участвал в създаването на управлявана с мисълта протеза. Сред инициативите на Building 8 има и друга, която може да намери медицинско приложение и тя се развива с участието на кардиолог от Станфордския университет. Социалната мрежа подготвя и пети проект, но все още му търси подходящ ръководител. Всичко това се управлява от Регина Дугън, която дойде във Facebook от Google, а преди това заемаше ръководен пост в DARPA.

Business Insider посочва, че Building 8 има структура, която е подобна на Advanced Technology and Projects Group (ATAP) в Google, а освен това не се различава много от експерименталния отдел Google X. Ръководещите отделните проекти в Building 8 се третират като изпълнителни директори и получават период от две години, за да докажат потенциала на дадена концептуална идея и достигнат или до краен продукт с нея или до прехвърлянето на разработката в други подразделения на Facebook. И въпреки че пазарната премиера на продуктите е далеч във времето, компанията вече работи по стратегията си за продажби и достигане до потребителите и има множество отворени работни позиции в тази насока.

Източник: Business Insider

Може да ви е интересно и това:
Умните тонколони на Facebook могат да дебютират извън САЩ |  Facebook прави пълен редизайн на Messenger |  Facebook ще добави функция за запознанства |  Започнаха продажбите на VR очилата Oculus Go |  Създателят на WhatsApp напуска | 

Тагове: Facebook | 

Коментари: 0 | Твоят коментар