Samsung разкри повече детайли за дигиталния асистент Bixby

20 март 2017 17:29, прочетено 3198
0
Samsung разкри повече детайли за дигиталния асистент Bixby

Дни преди премиерата на Galaxy S8 и S8 Plus, Samsung реши да представи официално новия дигитален асистент, който ще намери място в устройствата. Както вече научихме, името му е Bixby и ще наследи приложението S Voice, което така и не успя да се наложи на пазара. Компанията посочва, че докато възможностите на смартфоните, компютрите, домашните уреди и устройствата от областта на интернета на вещите продължават да се увеличават, техните интерфейси стават прекалено сложни за овладяване от потребителите и много от функциите не могат да се използват удобно. Samsung е решила да погледне на нещата по друг начин и заложи на естествен и интуитивен начин за взаимодействие с устройствата чрез технологии като изкуствен интелект и машинно обучение. Резултатът от това е новият интелигентен интерфейс Bixby.

Когато към дадено приложение бъде добавена съответната поддръжка, Bixby ще може да се ползва за извършване на почти всички действия, които се правят чрез конвенционалния начин (чрез сензорния интерфейс).  В допълнение ако потребителите се намират в приложение с поддръжка за Bixby, те ще могат да стартират асистента и след като той установи контекста от активния прозорец на приложението, ще може да продължи започнатото действие. Добавката ще поддържа различни начини на взаимодействие (глас или докосване) и потребителите ще могат да изберат този, който им е най-удобен.  Технологията ще е достатъчно интелигентна, за да разбере гласови команди с непълна информация и да изпълни очакваното действие по най-добрия възможен начин, а след това ще запита потребителя да осигури допълнителна информация.

Bixby би трябвало и да улесни потребителите в свикването с новите гласови възможности за управление, а освен това ще може да се активира чрез специален хардуерен бутон върху една от страните на Galaxy S8. Samsung посочва, че в началото само част от инсталираните в Galaxy S8 приложения ще поддържат Bixby, но с течение на времето техният брой ще се увеличи. Компанията иска да пусне и SDK пакет за вграждане на функционалността към външни приложения. По-късно технологията ще се появи и в други от продуктите на корейците – телевизори, климатици и т.н. Bixby е облачна услуга, така че в крайното устройство е достатъчно да има микрофон и възможност за връзка с интернет. Samsung посочва, че технологията е в основата на еволюцията на софтуера и услугите на компанията и усилията й се подкрепят от хиляди софтуерни специалисти.

Източник: Samsung

Може да ви е интересно и това:
Потребител потвърди много детайли за Samsung Galaxy S9 |  Samsung спря ъпдейта на Galaxy S8 до Android 8.0 |  Новите SSD дискове на Samsung са по-надеждни и по-бързи |  Samsung Galaxy Note 9 може да е без вграден в дисплея сензор за отпечатъци |  Samsung публикува няколко тийзър клипа за Galaxy S9 | 

Тагове: Samsung |  bixby |  galaxy s8 |  galaxy s8 plus | 

Коментари: 0 | Твоят коментар