Google обмисля да вгради в Chrome функция за блокиране на реклами

20 април 2017 17:08, прочетено 2637
0
Google обмисля да вгради в Chrome функция за блокиране на реклами

Информация от източници на The Wall Street Journal разкрива, че Google планира да добави функция за блокиране на рекламите в мобилното и компютърното издание на браузъра Chrome. Според изданието опцията, която може да бъде включена по подразбиране, ще филтрира определен тип рекламно съдържание, което влошава потребителското преживяване. Новата функция може да бъде представена през идните седмици, но има вероятност Google да се откаже от нея и тя така и да не види бял свят. Според определението на Coalition for Better Ads неприемливите типове реклама включват изскачащи прозорци; реклами с видео, което се възпроизвежда автоматично с включен звук; блокиращи страници с таймери за обратно отброяване и други.

WSJ посочва, че Google обмисля възможността за блокиране на всички реклами в сайтовете с лоши практики, а не отделните реклами. Засега от компанията отказват коментар, но ако информацията се потвърди, се създава интересен казус, защото по същество Google е рекламна компания. Източниците на изданието обаче смятат, че това е отбранителен ход, който цели да намали масовата употреба на добавки за блокиране на онлайн реклами. Като включи собствен филтър, Google може да ограничи “лошите” рекламни практики и така да намали недоволството у потребителите, които на свой ред ще прибягват по-рядко до други решения с такава функция. Доминиращата позиция на Chrome в глобален мащаб пък ще даде на Google по-голям контрол над ситуацията с блокирането на реклами.

Източник: WSJ

Може да ви е интересно и това:
Android Messages получи уеб интерфейс |  Google ще инвестира 550 милиона долара в китайския гигант JD.com |  Колите на Google идват в България за опресняване на снимките в Street View |  Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android |  Тези снимки може би показват Pixel 3 XL (обновено) | 

Тагове: Google |  chrome | 

Коментари: 0 | Твоят коментар