Финалният дизайн на iPhone 8 може би ще е такъв

18 май 2017 17:22, прочетено 7742
21
Финалният дизайн на iPhone 8 може би ще е такъв

Очакваните с най-голям интерес през втората половина на годината смартфони без съмнение са iPhone 8 (не е изключено да се казва iPhone 7s) и iPhone X. Второто устройството ще отбележи по подходящ начин десетата годишнина от премиерата на iPhone и се предполага, че ще ни изненада с радикален редизайн, част от който ще бъде и OLED дисплей върху цялата предна страна. Междувременно производителите на аксесоари се подготвят за премиерата на iPhone 8 и вече имат достъп до точни CAD чертежи, което на свой ред ни осигурява възможност да хвърлим поглед към финалния дизайн на телефона.

Започваме с публикувана от сайта BGR серия от снимки на макет на iPhone 8, който е създаден въз основа на достигналите до заводите за аксесоари схеми. За съжаление те не разкриват позицията на сензора за отпечатъци и засега не е ясно дали той ще остане върху предния панел. Като цяло показаното отговаря на другите слухове – виждаме малко по-дебел телефон с два панела от 2.5D стъкло, които  преминават плавно в полираната стоманена рамка. Върху задната част се откроява масивна издатина за двойната основна камера, която е поставена вертикално вместо хоризонтално като в iPhone 7 Plus. Очакваме тя отново да осигури възможност за оптично приближение чрез използване на лещи с различни фокусни дължини.

Малко по-рано и Engadget публикува рендери на iPhone 8, които са базирани на заводските CAD файлове и отговарят напълно на макета. Изданието посочва, че стъкленият заден панел ще помогне за добавянето на функция за безжично зареждане, което се подсказва от оставеното място във вътрешната част на шасито, което е видно в схемите, но не е показано в рендерите. В част от снимките на сайта е показана и позицията на сензора за отпечатъци, който е скрит под стъклото в долната част на предния панел. Източникът на Engadget разкрива, че двата телефона ще имат увеличен диагонал на екрана – от 4,7” до 5” и от 5,5” до 5,8” във вариaнта Plus. По-рано този месец подобни изображения на iPhone 8 осигури и @OnLeaks.

Източник: BGR, Engadget

Може да ви е интересно и това:
Apple удължава срока за безплатен ремонт на дисплеите на MacBook и MacBook Pro |  Apple оправи проблема с дисплея на iPhone X при студ |  iPhone X сред изобретенията на годината в класацията на Time |  Apple забавя продажбите на HomePod до началото на следващата година |  Apple работи с Intel по 5G модеми за бъдещите си телефони | 

Тагове: Apple |  iphone 8 |  iPhone |  iphone x | 

Коментари: 21 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: PoceH_BS , 25 май 2017 21:58 Отговор

Exclusive: First iPhone 8 Dummy Hands-on Video

Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: butch_bs , 25 май 2017 10:08 Отговор

Да де. Ама пак HTC преди да излезе на Apple телефона пуснаха HTC U11

Автор: PoceH_BS , 22 май 2017 09:16 Отговор

Ето и 3-те модела:

Автор: strikercho , 19 май 2017 14:25 Отговор

Дизайнът си е изцяло Апъл-ски от самото създаване на айфон. Останалите като НТС, Хуявей и подобни, и най-вече Самсунг единствено копират

Автор: buttman , 19 май 2017 13:34 Отговор

Някаква специална комисия от Държавна агенция по метрология и технологичен надзор ли
?
Сега ще се правим на остроумни ли ? Човек, който употребява думи като отвратителен и грозен, очевидно е хейтър.
Аз не виждам съществена разлика между картинката и S8. Еднакви материали, подобна форма. Но не твърдя, че S8 e грозен заради марката.

Автор: LegolasElf , 19 май 2017 11:40 Отговор

Ти грешиш.Дизайна на 6 си е техен.Същия като на ipod 5, представен септември 2012, много преди HTC.Изобщо не греши. Разгледай портфолиото на htc още преди да съществуват айфони и айпади. Епъл още правеха пластмасови и стъклени телефони когато htc правеха алуминиеви телефони. Сега иди и разгледай htc nexus one, и ще видиш много детайли от него във всички сегашни телефони. Жалко, че htc днес загубиха облика си. Някога те задаваха стандарта.
Няма и 1 атом или молекула от айфона, която да не е открадната, заимствана или заграбена. Но е факт, че развиват идеята, така, че тя да работи максимално добре.

Автор: alphaleader , 19 май 2017 09:10 Отговор

Ти грешиш.Дизайна на 6 си е техен.Същия като на ipod 5, представен септември 2012, много преди HTC.

Автор: dxv_pro , 18 май 2017 22:40 Отговор

Грешиш. Епъл откраднаха дизайна от HTC от 6цата насам.

Автор: feuer34 , 18 май 2017 22:22 Отговор

На мен ми харесва. Като цяло айфоните са и без това най-красиви като телефони. Дизаина им е и най-краден и копиран. Не случайно топ моделите на ХТЦ, Хуавей и доста китайски производители имат доста взето оттехния външен вид. Като се заммисля не виждам какво могат толкова да променят по дизаина отзад и по страните. Някой ако има определена идея да я сподели. Последните няколко поколения от флагманите на всички марки са слабо променяни и стремени към някалъв собствен стил.

Автор: Blue Sky , 18 май 2017 21:29 Отговор

Защото не сте вие хората, които определят кое е грозно


А кой друг? Някаква специална комисия от Държавна агенция по метрология и технологичен надзор ли? Нали на нас като потенциални клиенти трябва също да ни хареса или Тим Кук произвежда тези телефони за свое удоволствие и да ги разцъка с любовника си?