Съвети за #perfect10 снимки с модерен селфи стик

16 юни 2017 10:16, прочетено 4416
0
Съвети за #perfect10 снимки с модерен селфи стик

Селфи стикът е много по-полезен и многофункционален уред при заснемане на фотографии, отколкото повечето от нас смятат. Възможността да го превърнете в статив го прави още по-ценен инструмент за аматьори-фотографи или дори за режисьорите на любителско видео. Ето няколко съвета как да го използвате, за да станат снимките интересни и разнообразни.

#1 Широк ъгъл
Основната функция на селфи стика е да удължи ръката на фотографа, за да могат в кадъра да влязат повече елементи от сцената. Преместването на смартфона по-далеч с няколко сантиметра позволява да се заснеме групова снимка, в която да се поберат няколко души, а при самостоятелна снимка в кадър ще влязат повече елементи от заобикалящата ни среда. За по-голямо качество на снимката при заснемане на лица Huawei P10 ще се погрижи допълнително със своя режим за разкрасяване, който омекотява тона на кожата и подчертава най-красивите ви черти. По този начин лицето изглежда едновременно атрактивно и естествено. Селфи стикът Huawei AF14 има бутон за заснемане върху самата дръжка, така че няма нужда да се използва таймера за отложено заснемане. По лесен начин можеш да  направиш няколко снимки, без да бързаш и да се налага отново да докосваш дисплея на телефона.

#2 По-удобно заснемане
Хората, които смятат, че селфи стикът служи единствено и само да постигнат най-добрата „selfie“ снимка, грешат. Възможността на Huawei AF14 да се превърне в статив позволява лесно и удобно да правите разнообразни впечатляващи кадри и клипове, изискващи стабилност – например при по-дълго отворена бленда на камерата.

#3 Смяна на перспективата
Разгъването на селфи стика улеснява промяната на перспективата на заснемане – снижавайки от по-висока към по-ниска перспектива и обратно, също като при високо бюджетните продукции, където с такава цел се ползват скъпи кранове за камери. Изключително важно е по време на заснемане движенията ви да са плавни и бавни, за да постигнете поразителен ефект.

#4 Без ограничения
Селфи стикът позволява понякога да достигнем до места, които не може да видим добре с просто око. Дали ще се стремим към заснемане на снимка или видео, с този полезен аксесоар можем да запечатаме много по-интересни кадри като например вътрешната част на скален процеп или да заснемем гледка, която е скрита от препятствия като стена или тълпа.

#5 Вместо трипод
Селфи стикът AF14 може да се трансформира в удобна стойка, като разтворим скритите в дръжката 3 стабилни крачета. Това ще ни помогне да направим снимка с голяма група хора от по-голямо разстояние. Триподът улеснява и ползването на вградения в Huawei P10 впечатляващ time-lapse режим, който позволява на камерата да забърза заснетото. Всичко, което трябва да направим, е да оставим телефона да снима неподвижно за няколко минути. Ако пред него има преминаващи облаци или други бавно движещи се обекти, ефектът ще е наистина зашеметяващ.

#6 Нощен град
Една от впечатляващите функции на Huawei P10 е режимът Light painting (рисуване със светлина). Всеки е виждал невероятни нощни снимки на улици, при които движещите се коли са като реки от светлина. Със селфи стик с трипод и Huawei P10 можеш да постигнеш този ефект много лесно. Необходимо е само да фиксираш смартфона върху AF14 до оживена улица и да включиш режим Light Painting, избирайки опцията Car light trails (следи от фарове). Huawei P10 осигурява възможността да видиш в реално време създаването на снимката и да спреш заснемането, когато е постигнат желаният ефект.

Виж подробна информация тук >>

Може да ви е интересно и това:
Българските потребители гледат към таблетите от по-висок клас |  Huawei вече няма да предлага отключване на буутлоудъра на своите телефони |  Huawei и BOE работят по смартфон със сгъваем дисплей |  Huawei обещава революционна технология до края на годината |  Huawei пусна бюджетния модел Y5 Prime (2018) | 

Тагове: Huawei |  p10 |  af14 | 

Коментари: 0 | Твоят коментар