Huawei P10 lite – впечатляващ, умен и мощен

18 юни 2017 21:17, прочетено 14357
8
Huawei P10 lite – впечатляващ, умен и мощен

Без компромис

Доскоро избирайки смартфон на добра цена, трябваше да правим много компромиси с различни неща. Често по-евтиното устройство беше с много по-ниска производителност, по-лош дисплей или с кратък живот на батерията. Сега ситуацията е различна. Купувайки смартфон от утвърден производител, в повечето случаи не е нужно да се притесняваме за параметрите или представянето на устройството. Избирайки Huawei P10 lite, получаваме смартфон, чийто единствен проблем може да бъде това, че лесно може да засрами по-скъпите модели на конкурентите. Тазгодишната P-серия на Huawei включва само смартфони, които гарантират най-доброто представяне.

Супер мощност

Huawei P10 lite работи с бързия процесор Kirin 658. Неговите осем ядра (повече отколкото при повечето компютри) гарантират безпроблемното извършване на различни операции, включително плавно превключване между много активни приложения. В същото време Huawei взема мерки високата производителност да не доведе до бързо изтощаване на батерията, което постига чрез специфични софтуерни оптимизации. Благодарение на това получаваме комбинация от бърза работа и удължена автономност.

През последните месеци има ясно изразена тенденция при употребата на мобилни устройства – едновременно използваме все повече приложения. Камерата, електронната поща, Facebook, различни чатове и т.н. За да осигури плавната многозадачна работа и функционирането на всички отворени приложения без никакво забавяне, P10 lite разполага с 3GB RAM памет. Смартфонът има способности, които са присъщи за флагманските устройства.

Супер батерия

Освен факта, че нашият смартфон трябва да бъде бърз, той трябва да работи и по-дълго с едно зареждане. В Huawei P10 lite технологията Smart PowerSaving 5.0 управлява операциите и отделните приложения така, че да оптимизира живота на батерията, осигурявайки по-дълга автономна работа. Батерията е с капацитет 3000 mAh и едно пълно зареждане отнема само 97 минути. И това не е всичко – когато забравим да го заредим и имаме съвсем малко време, преди да излезем, можем да осигурим енергия за 2 часа гледане на видео само за 10 минути към зарядното, а за 30 минути батерията ще се зареди до 43%!

Бързо автоматично фокусиране

Изискванията на потребителите по отношение качеството на снимките растат постоянно. P-серията на Huawei вече е символ за качество, предлагано преди години само от DSLR фотоапаратите. Изключително бързото автоматично фокусиране и красивото артистично фоново размазване в портретен режим са вече достъпни и в P10 lite. Използването на сензор с по-големи пиксели прави снимките, заснети в по-предизвикателни условия, по-ярки, богати на детайли и с по-малко шум. Всеки кадър ще бъде кристално ясен благодарение на системата за автоматично фокусиране, която използва системата PDAF (т.е. фазова детекция).

Най-бързият интерфейс

В P10 lite Huawei използва EMUI 5.1 – най-новата версия на своя фирмен интерфейс. Той е допълнение към Android 7.0, който ни предлага още повече полезни добавки. Основната цел на дизайнерите на интерфейса е била да улеснят употребата му – повечето функции са достъпни с най-много три стъпки, а най-важните са на директно разположение. В EMUI ще намерим и още от полезните идеи на Huawei. Една от най-интересните е технологията Knuckle Sense. Когато с кокалчето на пръста изрисуваме по екрана определена буква, ще направим скрийншот, ще активираме запис на видео или ще стартираме избрано приложение. Лесен и бърз начин да работим с телефона, който няма да открием в конкурентните смартфони.

Оптималният избор

Оказва се, че ако търсим мощен смартфон с много добра батерия на страхотна цена, списъкът с възможности изобщо не е дълъг. Ако към нашите изисквания добавим модерен и перфектен дизайн, може да се окаже, че само Huawei P10 lite ще отговори на тях. Реалността вече е различна и смартфоните на добри цени могат да осигурят и производителност, която се равнява на тaзи при най-скъпите флагмани. Същото се отнася и за дизайна. Когато извадим P10 lite от джоба или чантата си, притежателите на по-скъпи смартфони ще гледат завистливо към нашето устройство и ще съжаляват, че за тяхното са платили много по-висока цена.

Виж подробна информация тук >>

Може да ви е интересно и това:
JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro |  Търсенето на камери с по няколко лещи ще се увеличава |  Samsung отстъпи лидерството на африканския пазар |  Netflix вече поддържа HDR видео със Sony Xperia XZ2, Huawei Mate 10 Pro и P20 |  Honor 10 вече се продава в Европа, скоро и в България | 

Тагове: Huawei |  p10 lite | 

Коментари: 8 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: kan4oto72 , 19 юни 2017 12:24 Отговор

Е прав си !
Реалната цена на подобен телефон е
около 300-340 лв.

Автор: TheGuardianOfKalibus , 17 юни 2017 15:37 Отговор

На фона на последните флагмани със цени от 1300 лв. нагоре, 500 си е евтино. Не казвам, че 500 лв. са малко пари, но в момента така стоят нещата.

Автор: sunman76 , 16 юни 2017 19:06 Отговор

Аз пък съм със Honor 8 lite ,готино телефонче и много радост може да ти доонесе.

Автор: aladin , 16 юни 2017 16:28 Отговор

Е кое му е евтиното, 500+ лева за орязан модел.

Автор: kan4oto72 , 16 юни 2017 13:55 Отговор

Според мен е най добрия евтинджос в момента на пазара !
Няколко пъти го разцъквам из магазините на операторите !
Добра камера , бърз !

Автор: Tadj , 16 юни 2017 11:16 Отговор

Баси боклука


Защо?

Автор: Vasil977 , 16 юни 2017 11:10 Отговор

Баси боклука