Двойната камера OnePlus 5 работи като тази в iPhone 7 Plus

19 юни 2017 18:15, прочетено 2843
1
Двойната камера OnePlus 5 работи като тази в iPhone 7 Plus

Официалната премиера на OnePlus 5 е утре, но вече знаем много от характеристиките на устройството, а обширен материал на The Verge ни осигурява и някои от останалите неизвестни около модела. Вече видяхме, че компанията, която е собственост на BBK Electronics (тя притежава и марките Oppo и Vivo), е решила да заложи на дизайн, който е изключително близък до този на iPhone 7 Plus, но се оказва, че влиянието на Apple продължава и при основната камера. Тя комбинира два сензора Sony с резолюция 16МР (f/1.7) и 20МР (f/2.6), които имат различна оптика – стандартна и телефото.

По-този начин устройството може да осигури възможност за оптично приближение без загуба в качеството. Като цяло системата е подобна на тази в Oppo R11, но OnePlus твърди, че интеграцията на сензорите и написването на софтуера за тяхното управление е изцяло нейна работа. Двойната камера добавя и опция за използване на портретен режим, който отделя основния обект от фона. Компанията е имала желание да добави дисплей, който покрива цялата предна част, но засега няма ресурсите, с които да получи достъп до такива панели. По отношение снабдяването със сензори за камерите е имала по-голям успех, защото е използвала покупателната сила на Oppo.

The Verge потвърждават, че OnePlus 5 използва най-новия чипсет на Qualcomm и има повече оперативна памет отколкото може да се намери в лаптоп, а корпусът на телефона ще е изработен от полиран алуминий. В софтуерно отношение очакваме почти чиста версия на Android като в серията Pixel, но с някои добавки като режим за четене, с който дисплея наподобява Kindle. The Verge разкрива и, че OnePlus 5 ще бъде най-скъпия смартфон на OnePlus, макар че засега не знаем колко ще се увеличи цената. Все пак се посочва, че цената ще е по-близо до 500 долара, което подсказва, че може да е около или под 549 долара. Докато чакаме официалната премиера китайското издание CNBeta публикува повече снимки на телефона и неговата търговска опаковка.

Източник: The Verge

Ново

Ивън Блас публикува във VentureBeat и официални снимки на устройството, които осигуряват поглед към предния панел и разположения под дисплея сензор за отпечатъци.

Може да ви е интересно и това:
Приходите на OnePlus за миналата година са надхвърлили 1,4 милиарда долара |  Потребители се оплакват от източени кредитни карти след покупки в сайта OnePlus |  OnePlus 6 ще се появи през второто тримесечие |  OnePlus 5T скоро ще е наличен и в бяло |  И OnePlus обещава новини за 5 януари | 

Тагове: oneplus |  oneplus 5 | 

Коментари: 1 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: chilko , 20 юни 2017 12:20 Отговор

Довечера ще видим какво са успели да направят с камерата...