Край на заключените смартфони в Канада

19 юни 2017 19:05, прочетено 2849
0
Край на заключените смартфони в Канада

Преди години и у нас беше масова практиката мобилните оператори да заключват продаваните от тях смартфони за работа единствено с техните мрежи, но с течението на времето тя беше значително намалена. Това обаче все още е основна политика на големите западни телекоми и особено в САЩ и Канада, където все пак и цената на устройствата се субсидира в по-голяма степен. Изглежда, обаче за потребителите в Канада идва край на неудобството, което поражда тази практика.

Миналата седмица канадската комисия за телекомуникации и радио и телевизия (CRTC) обяви, че е взето решение от 1 декември 2017 всички индивидуални потребители, както и такива от малкия бизнес да имат правото на безплатно отключване на закупените устройства. Освен това след тази дата всички устройства трябва да се продават отключени.

Като част от новите регулации потребителите ще имат право и ако не са доволни от услугата на оператора, да прекратят договора си в срок от 15 дена след сключването му и да върнат закупеното с него устройство. Това ще става при условие, че устройството няма следи от употреба и не са изразходвани повече от половината включени услуги за месеца.

Източник: CRTC

Коментари: 0 | Твоят коментар