Spotify тества нов вид спонсорирано съдържание

Spotify тества нов вид спонсорирано съдържание

Наскоро за някои потребители в Spotify в настройките се появи мистериозна опция за отписване от “Sponsored Content” (спонсорирано съдържание), а междувременно от компанията дават повече информация за това пред Tech Crunch. Изглежда Spotify тества нова рекламна възможност, чрез която звукозаписните компании ще могат да промотират продуктите си в безплатната услуга. Срещу заплащане от тяхна страна, спонсорирани песни ще се появяват в плейлистите, които следвате, както и на други места в услугата.

Този тип реклама може да помогне на Spotify да печели повече от потребителите, които не плащат за услугата, а използват безплатната й версия с реклами. Миналата година компанията даде и възможност на външни бизнеси да спонсорират най-популярните плейлисти, като в замяна публикува логото им и включи видео реклами. Ако са добре таргетирани, спонсорираните песни могат да се включат незабелязано в потока от музика.

Спонсорираното съдържание е пореден опит на Spotify за привличане на приходи, след като през април стана ясно, че плащащите потребители ще имат ранен достъп до някои албуми. Въпреки постигнатите приходи от 3,3 милиарда долара през 2016 и вече 140-милионната си потребителска база, компанията е с оперативна загуба за периода от 390 милиона долара.

Източник: Tech Crunch

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция