Meizu Pro 7 ще има двойна основна камера и дисплей върху задния панел

Meizu Pro 7 ще има двойна основна камера и дисплей върху задния панел

Китайската компания Meizu подготвя нов флагмански смартфон в своята Pro серия, който обещава да бъде особено интересен. Устройството ще бъде първото в портфолиото на компанията с двойна основна камера, но ще  е иновативно с друго. Очаква се да има 5,2” 1080р основен AMOLED дисплей, но освен това ще предложи и втори 2” екран, който ще е разположен върху задния панел.

Първоначално се предполагаше, че вторият панел ще е от типа E Ink с минимална консумация на енергия и ще показва нотификации и информация за пропуснати обаждания, но вече се говори, че ще бъде LCD и ще е значително по-функционален, а появилите се снимки показват икони от фирмения интерфейс Flyme. Вторият дисплей ще е от полза и при заснемането на по-качествени селфи снимки с основната камера. Преди дни @OnLeaks сподели снимки и видео на рендери, които са създадени по CAD чертежи, така че имаме добра представа за дизайна.

MediaTek вече потвърди, че Pro 7 ще бъде първото устройство с чипсета Helio X30, на който възлага големи надежди за противодействие на Snapdragon 835. По отношение на другите характеристики се говори за варианти с 4GB RAM / 64GB и 6GB RAM / 128GB памет, 12MP сензори Sony IMX386 и IMX286 за основната камера, 16MP предна камера и цена от 2799 юана (362 евро). Премиерата се очаква по-късно този месец, когато може да бъде анонсиран и моделът Pro 7 Plus с 5,7” дисплей с по-висока резолюция.

Източник: GizmoChina, CompareRaj

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция