AI създава впечатляващи пейзажи от снимки в Google Street View

16 юли 2017 17:36, прочетено 7611
0
AI създава впечатляващи пейзажи от снимки в Google Street View

Google продължава да експериментира в областта на изкуствения интелект и един от последните такива проекти на отдела в компанията Machine Perception се оказва особено интересен. Той разчита на техники като deep learning и машинно обучение за автоматично създаване на артистично съдържание като претърсва пейзажните панорамни изображения в Google Photos и подбира тези кадри, които имат потенциал (подходяща композиция) за създаването на впечатляващи снимки.

Подобна задача не е особено лесна, защото изкуството се измерва чрез неговата естетическа стойност, а в повечето случаи тя е силно субективна. Алгоритмите са прегледали около 40 000 панорами от Алпите, Биг Сър в Калифорния, националните паркове Банф и Джаспър в Канада и Йелоустоун в Щатите и са осигурили снимки, чието качество доближава това на кадрите от професионални фотографи.

Специалистите са обучили системата как да разпознава снимките с потенциал и след това как да ги обработва, така че да подсили артистичните им качества. В крайна сметка експеримента се оказва успешен и голяма част от така създадените пейзажи са успели да заблудят дори професионални фотографи, които са ги оценили високо. Експертите посочват, че снимките от Street View са послужили като тестов материал за проекта и в един ден техниката може да помогне за заснемането на по-добри снимки в реалния живот.

Източник: The Verge, Google Research

Може да ви е интересно и това:
Жестовата навигация в Android P ще е почти като в iPhone X |  Google ще бори iMessage с нова комуникационна услуга за Аndroid |  Русия поиска от Google и Apple да свалят Telegram от магазините си за приложения |  Android 8.0 Oreo вече има 4.6% пазарен дял |  ZTE може да загуби лиценза си да използва Android | 

Тагове: Google | 

Коментари: 0 | Твоят коментар