Moto G5S и Moto G5S Plus носят подобрения спрямо Moto G5

Moto G5S и Moto G5S Plus носят подобрения спрямо Moto G5

Продажбите на смартфоните Moto G5 и Moto G5 Plus започнаха преди броени седмици, но Motorola вече е готова да пусне подобрени версии на двата модела. Новите устройства се казват Moto G5S и Moto G5S Plus (S идва от special еdition) и отново имат корпуси от метал, дисплеи с резолюция 1080p, селфи камери със светкавица и сензори за отпечатъци, които се ползват за навигация в интерфейса, но носят подобрения в някои области. И двата телефона работят с Android 7.1.1 и ще са на пазара още от този месец.

Moto G5S е с масивен алуминиев панел, в който е скрита батерия с капацитет 3000 mAh, поддържаща бързо зареждане чрез технологията TurboPower. Предлага осемядрен чипсет Snapdragon 430 с честота 1,4GHz, 3GB RAM, 32GB разширяема памет и 5,2” дисплей с Gorilla Glass 3. Двете камери са с резолюция 16МР и 5МР и са снабдени с бленда f/2.0, а основната използва PDAF автофокус. Цената на Moto G5S започва от 249 евро.

Moto G5S Plus споделя много от характеристиките на по-малкия модел – 3000 mAh батерия, 3GB RAM и 32GB разширяема памет. За разлика от него е снабден с по-голям 5,5” дисплей, NFC възможности и разчита на по-бърз осемядрен чипсет Snapdragon 625, който му позволява да записва 4K видео. Смартфонът включва двойна основна камера с 13МР сензори, която поддържа познати функции като селективен фокус, прилагане на боке ефект, обезцветяване на части от снимката и други, а резолюцията на камерата за селфита е увеличена до 8MР. Moto G5S Plus ще се продава на цена от 299 евро.

Източник: Motorola


Втора употреба с гаранция