Двете камери на iPhone 8 може да получат възможност за запис на 4K 60 fps видео

Двете камери на iPhone 8 може да получат възможност за запис на 4K 60 fps видео

Софтуерът на HomePod продължава да разкрива детайли за бъдещи продукти на Apple. Наскоро от него дойде потвърждение за безрамковия дизайн на iPhone 8, а освен това подсказа, че устройството няма да включва сензор за отпечатъци и ще предложи инфрачервени сензори за лицево разпознаване и функционална екранна резолюция 2436 х 1125 пиксела. Оказва се, че в софтуерът на тонколоната са скрити още изненади и любопитни разработчици успяват да ги открият. Бразилският сайт iHelp например съобщава, че е намерил код, който насочва към възможността iPhone 8 да поддържа запис на 4K видео при 60 fps не само за основната камера, но и за предната.

В момента основните камери на iPhone 7 и 7 Plus могат да записват 4K видео, но само при 30 fps, а резолюцията на предната камера е ограничена до 1080p. Другите детайли разриват, че за 4K видеото ще се поддържа HEVC кодек, който намалява значително обема на крайните файлове. Apple по традиция подобрява качеството на камерата във всяко следващо издание на iPhone и по всичко личи, че ще направи това и при очакваните през следващия месец нови смартфони. В допълнение кадровата честота от 60 fps може да се отрази положително и на технологията за добавена реалност, която Apple ще добави в iOS 11.

И това съвсем не е всичко, което разкрива софтуерът на HomePod. През последните дни разработчик откри референции към 4K HDR режим, което подкрепя слуховете, че Apple тества подобрена версия на Apple TV, която ще поддържа 4K видео. Споменават се и HDR стандартите Dolby Vision и HDR10. В интерес на истината iTunes в Канада и Англия вече поддържа 4K и HDR филми, но в момента те се възпроизвеждат като нормално HD съдържание, което означава, че Apple работи по поддръжката и скоро ще я представи официално с новото поколение на Apple TV. Заедно с това друг разработчик откри и код, който насочва към следващото издание на Apple Watch с LTE възможности, за което писахме през уикенда.

Източник: MacRumors (1), (2)

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция