Ъпдейтите за Android 8.0 ще се инсталират дори и телефонът да няма достатъчно място

10 август 2017 11:00, прочетено 11245
0
Ъпдейтите за Android 8.0 ще се инсталират дори и телефонът да няма достатъчно място

За много потребители получаването на обновление на Android е удоволствие, което обаче невинаги преминава според очакванията. В много случаи това става чрез изтеглянето на файл с големина, достигаща или надхвърляща 1GB, който се записва в раздела с потребителска памет и впоследствие се инсталира в системния дял. Невинаги обаче устройствата ни разполагат с достатъчно свободна памет и съответно се налага да трием клипове, снимки или друго съдържание. Това е на път да се промени в Android 8.0 с надграждането на въведената с Android 7.0 функционалност Seamless Updates.

При нея системният раздел е отделен на два дяла “System A” и “System B”. При наличие на обновление то се инсталира в единия раздел, докато ползвате досегашния софтуер от другия раздел. След изтегляне на системния софтуер е необходимо само да рестартирате смартфона си, при което устройството превключва от раздела със старата операционна система към раздела с новата, без да е необходимо да чакате дълго за инсталацията. С Android 8.0 това ще се промени, като обновлението ще се стриймва от интернет и ще се записва директно върху старите данни блок по блок, като така няма да се стига до липса на пространство.

Информация в Android Open Source Project показва, че Google ще пренесе новата функционалност и към Google Play Services, а оттам и към устройствата с Android 7.0, които разполагат с двоен системен дял. Засега това са само устройствата Google Pixel, защото системата A/B е опционална за производителите и малко са я активирали. Именно поради това може да се окаже, че новият метод ще се използва само в серията Pixel.

Източници: Ars Technica, Google

Може да ви е интересно и това:
API-тата на Google Maps вече са отворени за създателите на игри |  Samsung Galaxy Note8 вече получава Android Oreo |  Google обяви часовниците, които ще получат ъпдейт до Wear OS |  Потребителите на Android са по-лоялни от тези на iOS |  Google променя името на Android Wear на Wear OS | 

Тагове: Google |  Android | 

Коментари: 0 | Твоят коментар