До седмица ще е ясна датата за пазарната премиера на смартфона на Essential

11 август 2017 09:58, прочетено 9911
0
До седмица ще е ясна датата за пазарната премиера на смартфона на Essential

Първият смартфон на Essential трябваше да се появи на пазара още през юни, но това така и не се случи. Впоследствие стана ясно, че Essential PH-1 ще се предлага и извън САЩ в Западна Европа и Япония. Междувременно компанията даде по-конкретна информация, като обяви, че до седмица ще съобщи датата за старта на продажбите, а изпълнителният директор на компанията Анди Рубин пусна в Twitter снимки от производствения процес на смартфона, като посочи, че той се намира в масово производство.

Пред The Wall Street Journal президентът на Essential Николо Де Маси потвърждава, че в Щатите устройството на цена 699 долара ще се продава от Best Buy и Amazon и от оператора Sprint, а  в Канада ще е налично в мрежата на Telus. Според Де Маси продажбата през първата година на повече от милион броя от смартфона би било успех за стартъпа. Essential ще се съсредоточи върху “изграждане на бранд в Западния свят”, преди да разшири присъствието си и в други страни. Той отбелязва още, че производството е ограничено поради използваните необичайни материали – титан и керамика. Повечето смартфони разчитат на алуминиева или пластмасова конструкция.

Reuters съобщава, че компанията е успяла да привлече 300 милиона долара след нов кръг на финансиране, воден от Access Technology Ventures. По този начин общите инвестиции в стартъпа са достигнали 330 милиона долара. Сред другите стратегически инвеститори са Tencent Holdings Ltd, Foxconn и Amazon.com чрез Alexa Fund. В набирането на средства са участвали и досегашните инвеститори Redpoint Ventures и Playground Global.

Източник: The Verge, Reuters

Може да ви е интересно и това:
Essential си търси купувач, прекратена е разработката на PH-2 |  Първата публична бета на Android P е налична и за устройства на други компании |  Телефонът на Essential вече може да бъде закупен в повече страни |  Essential са патентовали дисплей с изскачаща камера преди близо две години |  Продажбите на Essential всъщност били шестцифрени | 

Тагове: essential | 

Коментари: 0 | Твоят коментар