Нови безжични шумопотискащи слушалки от Sony

Нови безжични шумопотискащи слушалки от Sony

По време на IFA Sony представи три нови модела безжични слушалки в серията 1000X. Всички нови попълнения се отличават с технологии за шумопотискане, които помагат за по-малко напрежение в съвременния забързан начин на живот. Първият модел са безжичните слушалки тип тапи WF-1000X, които предлагат до 3 часа издръжливост на батерията при слушане на музика. Включеният в комплект с тях калъф също разполага с батерия, която може да зарежда слушалките още два пъти докато сте на път. Говорителите им са с големина 6 мм, а свързването става чрез NFC и Bluetooth. Слушалките предлагат звуково възпроизвеждане в диапазон 20Hz - 20 000Hz и включват функцията “адаптивен звуков контрол”, която автоматично засича какво правите в момента и регулира степента на шумопотискане. Нивата можете да задавате и вие чрез приложението за смартфони Headphones Connect. WF-1000X ще бъдат налични на пазара от септември 2017 г. на цена от 449 лв. в златист и черен цвят.

Следва модела WI-1000X, който има стояща около врата основа. Слушалките също се възползват от функцията “адаптивен звуков контрол” с интелигентно шумопотискане и отново работят с приложението Headphones Connect. Джаджата поддържа High-Resolution аудио, а технологията S-Master HX намалява изкривяването на звука. Говорителите тук са с големина 9 мм и поддържат по-дълбок бас. Безжичната връзка през Bluetooth е подобрена от LDAC технология за пренос на данни с битрейт до 990 kbps, което би трябвало да осигури по-качествен звук при ползване със съвместими устройства. При входящо повикване основата на слушалките вибрира, а за още по-качествен звук, можете да свържете слушалките и с кабел. Вградената батерия предлага до 10 часа възпроизвеждане на музика. WI-1000X ще бъдат налични на пазара от септември 2017 г. на цена от 669 лв. В комплект с тях получавате и чантичка за носене, адаптер за самолет, кабел за слушалки и USB кабел. Слушалките също се предлагат в златист и черен цвят.

Третата добавка са пълноразмерните слушалки WH-1000XM2, които покриват цялата ушна мида и осигуряват още по-високо ниво на шумопотискане. Моделът е особено подходящ за слушане по време на полет, защото има функция за оптимизиране на звука според атмосферното налягане. И тук са налични функциите “адаптивен звуков контрол” с интелигентно шумопотискане и съвместимост с приложението Headphones Connect. Слушалките използват технологии за подобряване на звука като DSEE HX, S-Master HX и LDAC и предлагат 40 мм говорители от мембранен тип (CCAW Voice Coil) като осигуряват 30 часа слушане на музика, а освен това включват и технология за бързо зареждане.  В дясната слушалка е вграден и механизъм за управление, който позволява да приемате и осъществявате обаждания, както и да управлявате силата на звука и да управлявате музикалното възпроизвеждане. В комплект със слушалките получавате калъф за носене, адаптер за ползване в самолет, кабел с 3,5 мм жак и USB кабел. WH-1000XM2 ще бъдат налични на пазара от септември 2017 г. на цена от 799 лв.

Източници: Sony (1), (2), (3)


Втора употреба с гаранция