Какво очакваме от събитието на Apple?

12 септември 2017 10:01, прочетено 12323
0
Какво очакваме от събитието на Apple?

В навечерието сме на традиционното есенно медийно събитие на Apple, което се очаква със засилен интерес не само от почитателите на американската компания, защото тази година то е по-специално. По-специално е, защото се навършват 10 години от премиерата на iPhone, който промени коренно пазара на смартфони, а по всичко личи, че Apple се кани да отбележи тази годишнина по специален начин. Вечерта на 12 септември компанията ще обнови много от продуктовите си линии, но през последните седмици в интернет изтече много информация за тях, така че имаме представа какви изненади ни очакват. Ето какво знаем досега.

Без съмнение най-очакваните нови продуктови попълнения са тези при смартфоните, а от досегашните слухове знаем, че ще видим три устройства. Тъй като тази година отбелязваме 10 години от пускането на първия iPhone, Appe подготвя изцяло ново устройство, което не следва традиционния цикъл на обновление. От iPhone X очакваме безрамков OLED дисплей, което ще го доближи до много от флагманските смартфони от тази година. По отношение диагонала на дисплея се предполага, че той ще е аналогичен или по-голям от този на iPhone 7 Plus (5,5”), но въпреки това корпуса на iPhone X ще е с размерите на iPhone 7.

Устройството няма да има хардуерен Home бутон, който ще е заменен с виртуална зона за управление чрез жестове в долната част на екрана. Ще липсва и сензор за отпечатъци Touch ID, който ще бъде заменен от системата Face ID за 3D лицево разпознаване. Очакваме Apple най-сетне да въведе и възможност за безжично зареждане, а това е предпоставка и за наличието на стъклен гръб. Най-вероятно ще видим и двойна основна камера, която е пригодена за работа с приложения за добавена реалност (AR). Всичко това ще е на стартова цена от 1000 долара, а първоначално iPhone X може да е с ограничена наличност.

Другите два смартфона ще са обновени варианти на стандартни модели и ще се казват iPhone 8 и 8 Plus. Очакванията са тук да има забележими промени във визията спрямо предходното поколение, а именно наличие на стъклен гръб, който ще помогне за добавянето на възможност за безжично зареждане. Физически новите устройства ще запазят приликата с iPhone 7 като осигурят познатия Home бутон с Touch ID и дисплей с по-широки странични рамки. Дисплеите на двете устройства най-вероятно ще са като тези в сегашното поколение. Разбира се, ще са налични подобрени параметри, включително новия процесор A11, който ще бъде използван и в iPhone X, а освен това очакваме по-качествена камера. iPhone 8 и 8 Plus ще останат в сянката на iPhone X, но за сметка на това ще са по-достъпни и това ще е достатъчно за много потребители.

Apple Watch може също да получи поредното си обновление с добавяне на LTE свързаност. Благодарение на това умният часовник ще придобие по-висока степен на автономност. Сред новите възможности ще са способностите за стрийминг на музика, използване на навигация и провеждане на разговори без наличието на смартфон. Вече се появиха снимки, които подсказаха, че Apple ще запази досегашния външен вид на устройството. Много е вероятно третото поколение на Apple Watch да запази размерите от 38 мм и 42 мм, а освен това ще са налични и модели без LTE модем. Възможно е да има подобрения и по отношение на процесора, паметта и издръжливостта на батерията.

Информация на Bloomberg разкри, че новата версия на Apple TV ще получи възможност за стрийминг на 4K видео. Това ще е възможно благодарение на по-бързия процесор, който ще бъде използван в устройството. Той ще помогне и за възпроизвеждането на съдържание, оптимизирано за телевизори с поддръжка на технологията HDR (High Dynamic Range) за визуализиране на по-ярки цветове.

Очакваме на събитието Apple да обяви и подробности за началото на доставките на умния безжичен говорител HomePod. Устройството беше представено по време на конференцията WWDC и ще бъде пуснато в продажба през декември с цена 350 долара. HomePod ще се предлага първоначално само в няколко държави – САЩ, Обединеното Кралство и Австралия. На софтуерния фронт ни очакват подробности около iOS 11, macOS High Sierra и WatchOS 4.

Събитието на Apple започва в 20 часа и ще може да се проследи тук.

Източник: Engadget

Може да ви е интересно и това:
Корейски оператор пуска iPhone 3GS пак в продажба |  Apple забрани приложения за добив на криптовалути в App Store |  Apple ще предложи iPhone с LCD дисплей и догодина |  Apple потвърди, че ще блокира достъпа на устройства като GrayKey до iPhone |  Apple ще премине към USB-C през 2019 година | 

Тагове: Apple |  iPhone |  iphone x |  watch |  homepod | 

Коментари: 0 | Твоят коментар