Intel разработва Gigabit Wi-Fi за безжични VR решения

12 септември 2017 11:13, прочетено 10125
0
Intel разработва Gigabit Wi-Fi за безжични VR решения

Intel обяви, че до края на годината ще преустанови работата по всичките си решения за Gigabit Wi-Fi (802.11ad/WiGig) продукти за преносими устройства. Сред разработваните от компанията решения в тази насока са карти, антени и контролери. Вместо това Intel пренасочва усилията си към разработката на безжични WiGig решения в областта на VR. WiGig предава данни в честотната лента 60GHz с теоретични скорости до 8Gbps при минимална латентност на връзката.

Въпреки сериозните скорости, високата честота не позволява на сигнала да преминава през стени и да се разпространява на разстояние над 10 метра. Това прави технологията подходяща за ограничен кръг приложения и главно за връзка между намиращи се в близост устройства като безжични докинг станции, безжични устройства за съхранение на данни, безжични дисплеи, VR системи и т.н., при които се изисква пренос на сериозно количество данни на кратки разстояния.

По-рано тази година HTC и Intel демонстрираха безжична версия на очилата HTC Vive, която използва технология WiGig. Тогава не стана ясно дали прототипът ще включва вече разработени продукти или нови специфични решения. Двете компании не са единствените, които разработват подобни проекти – DisplayLink, TPCast и др. също се опитват да използват милиметровата радиочестотна технология за безжични VR шлемове. Такива бяха демонстрирани по време и на тазгодишното издание на мобилния конгрес.

Източник: AnandTech

Може да ви е интересно и това:
Intel разработва нови умни очила |  KGI: Новите модели iPhone ще използват само модеми на Intel |  Google се присъедини към инициативата за създаване на универсален стилус |  Intel казали за Meltdown първо на китайските си партньори, а чак след това на американските власти |  Intel ще демонстрира 5G на олимпийските игри в Пьончан | 

Тагове: Intel |  wigig | 

Коментари: 0 | Твоят коментар