iPhone 8 и 8 Plus предлагат стъклен гръб и подобрен хардуер

12 септември 2017 21:10, прочетено 18129
68
iPhone 8 и 8 Plus предлагат стъклен гръб и подобрен хардуер

Медийното събитие на Apple потвърди това, което научихме през последните няколко дни – наследниците на iPhone 7 и 7 Plus се казват iPhone 8 и 8 Plus. Новите устройства подобряват своите предшественици в много отношения, като осигуряват по-бърз процесор, камера с подобрени възможности, True Tone дисплей, стъклен заден панел и функция за безжично зареждане. В същото време телефоните запазват до известна степен познатия дизайн, който беше въведен още през 2014 година с iPhone 6 и 6 Plus.

Телефоните разчитат на новия процесор A11 Bionic, който включва 6 ядра – 2 от тях са с висока производителност и са с 25% по-бързи спрямо A10 Fusion, а 4 са с ниска консумация на енергия и са със 70% по-бързи от тези в А10. Добавен е и графичен ускорител, който е с 30% по-бърз и консумира по-малко енергия. Що се отнася до камерата компанията е добавила в iPhone 8 нов 12МР сензор, който е по-голям и по-бърз, а освен това вече е снабден с оптична стабилизация.

При 8 Plus също са добавени два нови сензора с бленда f/1.8 и f/2.8. Камерата на по-големия модел отново поддържа портретен режим, а освен това вече е снабдена и с нова функция за промяна на осветлението на портретите и прилагане на различни ефекти с професионален вид. Телефоните могат да записват и видео с по-високо качество – поддържа се 4K/60fps и 1080p/240fps. Камерите са калибрирани и за употреба в приложения за добавена реалност в комбинация с нови жироскоп и акселерометър за прецизно отчитане на движенията.

Apple е снабдила телефоните и с нови дисплеи, които ползват технологията True Tone (позната от iPad Pro) за промяна на цветовете според околната светлина. Цената на iPhone 8 започва от 699 долара за версията с 64GB памет, а 8 Plus със същата памет ще струва 799 долара. Телефоните ще се предлагат и с 256GB памет. Цената в Европа е 799 и 909 евро. Предварителните продажби започват на 15 септември, а в магазините ще се появят на 22 септември. Продажбите в България ще започнат на 29 септември.

Може да ви е интересно и това:
Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark |  Telenor обяви цените на iPhone 8 и iPhone 8 Plus |  Изключването на Bluetooth и Wi-Fi в iOS 11 е по-трудно от обикновено |  Приложение за Android симулира iPhone X, като добавя черна лента към екрана |  Днес започва разпространението на iOS 11 към съвместимите устройства | 

Тагове: Apple |  iphone 8 |  iphone 8 plus | 

Коментари: 68 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: solarrepo , 22 септември 2017 19:01 Отговор

Почти никакъв интерес към новите 8-ци в Азия и Япония

Информацията е от информационна агенция Ройтерс
Apple's iPhone 8 sees muted launch in Asia Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Reporting by Paulina Duran, Jill Gralow and James Redmayne in SYDNEY, Teppei Kasai in TOKYO, Jiang Xihao in SHANGHAI, Joyce Zhou in Beijing, and Pak Yiu in Hong Kong

Автор: Wallker , 18 септември 2017 02:51 Отговор

С няколко думи, Тим Кук се изложи (по скоро брутален гаф, за който феновете ще се престорят, че не са чули) като спомена за новата функция в юбилейния телефон, без която сме щели да се чудим как сме живяли досега. Аз тая екстра тъй не я видях... И между другото, Ирис скенера на Windows телефона ми е в пъти по-надежден и сигурен от Face ID. При него вече няма скрито покрито, работи в пълен мрак през всякакви очила и шанса, някой да ти отключи телефона без да видиш е в пъти по-малък от колкото при андроид устройствата (Samsung) и Face ID.

Автор: LеgolasElf , 17 септември 2017 20:57 Отговор

Също така не бих казал face id на apple е същотото като при Андроид. И няма как да е иначе Самсунг чакат Гугъл да им напишат софтуера.


Face ID е глупост отвсякъде. Не гарантира никаква сигурност. Един алтернативен начин на отключване на телефона и нищо повече. Но са нямали избор : никой не успя да вгради пръстовия отпечатък под дисплея. Ирис-скенера и пръстовия отпечатък са много по-надеждни. Пин-кода също. Шаблона е средна защита защото вероятността някой да го зърне е голяма.

Автор: kapron , 17 септември 2017 19:45 Отговор

"Другите компании си ги използват без проблеми, къде по-успешно, къде не, но не са "надували" фанфарите и не са ги представяли за"

Повечето конкуренти са така. Така беше и преди iphone 1 - този и онзи си имаха touch screen и мобилни браузъри някакви си там дето не ставаха за нищо и хората си кютахa. Сигурно зациклям като повтарям, че дори да е добра идеята (на много хора може да им хрумне) много по-важно е изпълнението.

Също така не бих казал face id на apple е същотото като при Андроид. И няма как да е иначе Самсунг чакат Гугъл да им напишат софтуера.

Автор: solarrepo , 17 септември 2017 19:18 Отговор

Не виждам да са изчезнали? Другите компании си ги използват без проблеми, къде по-успешно, къде не, но не са "надували" фанфарите и не са ги представяли за ПО-ПО-НАЙ, нали? А, да тея от Ябълките го правят защото тяхната "клиентела" до сега не е поглеждала по-далеч от носа си и не е подозирала, че тези технологии се използват от години. Как беше, това което го няма в "бижуту" или не съществува или не е нужно.

Автор: board , 17 септември 2017 18:22 Отговор

Ами не, въобще не прилича, жалкото е, че сте толкова заблудени, че защитавате една крадлива компания която само "взаимства" (краде) чуждите технологии и ги представя за най-голямата иновация. В случая тези технологии се използват от 2009-та година

Конкретно за това не съм съгласен, трябва ли добрите идеи на една нереализирала се ОС да изчезнат заедно с нея?

Автор: kapron , 17 септември 2017 15:45 Отговор

Със сигурност ще е по-евтино отколкото да плащам за неработещи идеи от фалиращи компании, не мислиш ли.

Автор: solarrepo , 17 септември 2017 15:35 Отговор

Плащай си $$$/Евро за НЕ ТНТМ дейност, а открадната такава, никой няма нищо против, докато има балъци, ще има и тарикати!

Автор: kapron , 17 септември 2017 14:10 Отговор

Добре е да се прави разлика между кръжочна ТНТМ дейност и реална иновация. Това че някой се е упражнявал върху нещо, от което после никой не се е поинтересувал не може да се нарече иновация. Кой знае как е работило извън презентациите и лабовете. Специално на Трео безжичното зарядно казват че било ужасно бавно. Ако на теб ти се ползват такива иновации, моля. Аз от съвецки цветни телевизори не се интересувам

Автор: solarrepo , 16 септември 2017 08:59 Отговор

Приличало на Блекбъри и на WebOS, дръндрън


Ами не, въобще не прилича, жалкото е, че сте толкова заблудени, че защитавате една крадлива компания която само "взаимства" (краде) чуждите технологии и ги представя за най-голямата иновация. В случая тези технологии се използват от 2009-та година, но "великата" компания открива "топлата вода" чак сега в 2017-та година! Ето ти материал за размисъл:

What the iPhone X borrowed from the Palm Pre
2009, meet 2017


Gesture-based navigation
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Цялата статия - Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Wireless Charging