iPhone 8 и 8 Plus предлагат стъклен гръб и подобрен хардуер

12 септември 2017 21:10, прочетено 18095
67
iPhone 8 и 8 Plus предлагат стъклен гръб и подобрен хардуер

Медийното събитие на Apple потвърди това, което научихме през последните няколко дни – наследниците на iPhone 7 и 7 Plus се казват iPhone 8 и 8 Plus. Новите устройства подобряват своите предшественици в много отношения, като осигуряват по-бърз процесор, камера с подобрени възможности, True Tone дисплей, стъклен заден панел и функция за безжично зареждане. В същото време телефоните запазват до известна степен познатия дизайн, който беше въведен още през 2014 година с iPhone 6 и 6 Plus.

Телефоните разчитат на новия процесор A11 Bionic, който включва 6 ядра – 2 от тях са с висока производителност и са с 25% по-бързи спрямо A10 Fusion, а 4 са с ниска консумация на енергия и са със 70% по-бързи от тези в А10. Добавен е и графичен ускорител, който е с 30% по-бърз и консумира по-малко енергия. Що се отнася до камерата компанията е добавила в iPhone 8 нов 12МР сензор, който е по-голям и по-бърз, а освен това вече е снабден с оптична стабилизация.

При 8 Plus също са добавени два нови сензора с бленда f/1.8 и f/2.8. Камерата на по-големия модел отново поддържа портретен режим, а освен това вече е снабдена и с нова функция за промяна на осветлението на портретите и прилагане на различни ефекти с професионален вид. Телефоните могат да записват и видео с по-високо качество – поддържа се 4K/60fps и 1080p/240fps. Камерите са калибрирани и за употреба в приложения за добавена реалност в комбинация с нови жироскоп и акселерометър за прецизно отчитане на движенията.

Apple е снабдила телефоните и с нови дисплеи, които ползват технологията True Tone (позната от iPad Pro) за промяна на цветовете според околната светлина. Цената на iPhone 8 започва от 699 долара за версията с 64GB памет, а 8 Plus със същата памет ще струва 799 долара. Телефоните ще се предлагат и с 256GB памет. Цената в Европа е 799 и 909 евро. Предварителните продажби започват на 15 септември, а в магазините ще се появят на 22 септември. Продажбите в България ще започнат на 29 септември.

Може да ви е интересно и това:
Приложение за Android симулира iPhone X като добавя черна лента към екрана |  Днес започва разпространението на iOS 11 към съвместимите устройства |  iPhone X се отразява негативно на предварителните заявки за iPhone 8 |  Чипсетът A11 с висок резултат при тестовете за производителност |  Huawei намига на Apple с това видео | 

Тагове: Apple |  iphone 8 |  iphone 8 plus | 

Коментари: 67 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Wallker , 18 септември 2017 02:51 Отговор

С няколко думи, Тим Кук се изложи (по скоро брутален гаф, за който феновете ще се престорят, че не са чули) като спомена за новата функция в юбилейния телефон, без която сме щели да се чудим как сме живяли досега. Аз тая екстра тъй не я видях... И между другото, Ирис скенера на Windows телефона ми е в пъти по-надежден и сигурен от Face ID. При него вече няма скрито покрито, работи в пълен мрак през всякакви очила и шанса, някой да ти отключи телефона без да видиш е в пъти по-малък от колкото при андроид устройствата (Samsung) и Face ID.

Автор: LеgolasElf , 17 септември 2017 20:57 Отговор

Също така не бих казал face id на apple е същотото като при Андроид. И няма как да е иначе Самсунг чакат Гугъл да им напишат софтуера.


Face ID е глупост отвсякъде. Не гарантира никаква сигурност. Един алтернативен начин на отключване на телефона и нищо повече. Но са нямали избор : никой не успя да вгради пръстовия отпечатък под дисплея. Ирис-скенера и пръстовия отпечатък са много по-надеждни. Пин-кода също. Шаблона е средна защита защото вероятността някой да го зърне е голяма.

Автор: kapron , 17 септември 2017 19:45 Отговор

"Другите компании си ги използват без проблеми, къде по-успешно, къде не, но не са "надували" фанфарите и не са ги представяли за"

Повечето конкуренти са така. Така беше и преди iphone 1 - този и онзи си имаха touch screen и мобилни браузъри някакви си там дето не ставаха за нищо и хората си кютахa. Сигурно зациклям като повтарям, че дори да е добра идеята (на много хора може да им хрумне) много по-важно е изпълнението.

Също така не бих казал face id на apple е същотото като при Андроид. И няма как да е иначе Самсунг чакат Гугъл да им напишат софтуера.

Автор: solarrepo , 17 септември 2017 19:18 Отговор

Не виждам да са изчезнали? Другите компании си ги използват без проблеми, къде по-успешно, къде не, но не са "надували" фанфарите и не са ги представяли за ПО-ПО-НАЙ, нали? А, да тея от Ябълките го правят защото тяхната "клиентела" до сега не е поглеждала по-далеч от носа си и не е подозирала, че тези технологии се използват от години. Как беше, това което го няма в "бижуту" или не съществува или не е нужно.

Автор: board , 17 септември 2017 18:22 Отговор

Ами не, въобще не прилича, жалкото е, че сте толкова заблудени, че защитавате една крадлива компания която само "взаимства" (краде) чуждите технологии и ги представя за най-голямата иновация. В случая тези технологии се използват от 2009-та година

Конкретно за това не съм съгласен, трябва ли добрите идеи на една нереализирала се ОС да изчезнат заедно с нея?

Автор: kapron , 17 септември 2017 15:45 Отговор

Със сигурност ще е по-евтино отколкото да плащам за неработещи идеи от фалиращи компании, не мислиш ли.

Автор: solarrepo , 17 септември 2017 15:35 Отговор

Плащай си $$$/Евро за НЕ ТНТМ дейност, а открадната такава, никой няма нищо против, докато има балъци, ще има и тарикати!

Автор: kapron , 17 септември 2017 14:10 Отговор

Добре е да се прави разлика между кръжочна ТНТМ дейност и реална иновация. Това че някой се е упражнявал върху нещо, от което после никой не се е поинтересувал не може да се нарече иновация. Кой знае как е работило извън презентациите и лабовете. Специално на Трео безжичното зарядно казват че било ужасно бавно. Ако на теб ти се ползват такива иновации, моля. Аз от съвецки цветни телевизори не се интересувам

Автор: solarrepo , 16 септември 2017 08:59 Отговор

Приличало на Блекбъри и на WebOS, дръндрън


Ами не, въобще не прилича, жалкото е, че сте толкова заблудени, че защитавате една крадлива компания която само "взаимства" (краде) чуждите технологии и ги представя за най-голямата иновация. В случая тези технологии се използват от 2009-та година, но "великата" компания открива "топлата вода" чак сега в 2017-та година! Ето ти материал за размисъл:

What the iPhone X borrowed from the Palm Pre
2009, meet 2017


Gesture-based navigation
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Цялата статия - Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Wireless Charging

Автор: telefoncho , 16 септември 2017 01:02 Отговор

и струва ли си да взимаме в крайна смета айфон като за тези пари си взимаш с8+? (казвам го като човек, който никога не е имал айфон )