iPhone X има безрамков дисплей и струва 999 долара

12 септември 2017 22:00, прочетено 25590
39
iPhone X има безрамков дисплей и струва 999 долара

След месеци на слухове най-сетне научихме официалните детайли за специалното издание на iPhone, което се казва просто iPhone X. Информацията за забавяне на продажбите на устройството се потвърди и днес стана ясно, че предварителните поръчки за него ще стартират на 27 октомври, а продажбите (включително и в България) ще започнат на 3 ноември. Потвърдиха се и очакванията за цената – тя ще започне от 999 долара за версията с 64GB памет, а освен нея ще е наличен и вариант с 256GB памет. В Европа iPhone X ще струва 1149 и 1319 евро.

Устройството предлага 5,8” безрамков OLED дисплей с резолюция 2436 x 1125 пиксела, който поддържа технологията True Tone и е изрязан в горната част за поместване на предната камера, високоговорителя и сензорите за нуждите на Face ID. Подобно на iPhone 8 и 8 Plus устройството има стъклен заден панел и поддържа безжично зареждане, а металната рамка е от полирана стомана. Както вече стана ясно, компанията е премахнала характерния хардуерен бутон, а на негово място има система за управление чрез жестове. Плъзване нагоре в долната част отваря основния екран, а плъзване и задържане активира мултитаскинг менюто за превключване на активните приложения.

Липсата на Home бутон означава и премахване на сензора за отпечатъци Touch ID, който е заменен от системата Face ID за лицево разпознаване. Тя позволява на потребителите да отключат телефона само като погледнат към него, за което се ползва специален инфрачервен сензор за работа дори на тъмно. Компанията е разработила и специална невронна система за обработка на данните за лицевото разпознаване в реално време. Тя се ползва и от технологията Animoji, която добавя изражението на потребителя в анимирани 3D emoji със звук, които могат да бъдат изпратени и със съобщения.

Според Apple технологията е много по-сигурна от Touch ID, като шансът устройството да бъде отключено с лицето на друг човек е едва 1 на милион. Системата ще се ползва за автентификация от Apple Pay и от всички приложения, които вече поддържат Touch ID. Смартфонът също ползва шестядрен чипсет A11 и включва основна камера с два 12МР сензора, които са снабдени с оптична стабилизация. Сензорите са по-големи и по-бързи и са комбинирани с  бленда f/1.8  за основната камера и f/2.4 за тази с телефото оптика. Към тях е добавена и True Tone светкавица с 4 LED диода. Предната камера също е подобрена, като предлага 7МР сензор и възможност за използване на портретен режим и функцията Portrait Lighting за симулиране на различно осветление.

Може да ви е интересно и това:
Корейски оператор пуска iPhone 3GS пак в продажба |  Apple забрани приложения за добив на криптовалути в App Store |  Apple ще предложи iPhone с LCD дисплей и догодина |  Apple потвърди, че ще блокира достъпа на устройства като GrayKey до iPhone |  Apple ще премине към USB-C през 2019 година | 

Тагове: Apple |  iPhone |  iphone x | 

Коментари: 39 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: board , 21 септември 2017 20:35 Отговор

Предтавям си тогава каква ще е борбата за първите бройки. И как разни търгаши ще заформят черен пазар, въпреки че не мога да си представая колко може да скочи цената на нещо вече толкова скъпо.

Автор: AngryTele , 21 септември 2017 20:10 Отговор

Face ID-то е доста удобно, повярвай ми. Ползвам го при Sony Xperia X и те също ползват някаква 3D технология. Разпознава мигновено, без да нагласяш телефона на нивото на очите или да го въртиш под някакъв ъгъл, работи дори и при пълна тъмниниа (когато лицето се осветява само от дисплея).

За съжаление както при самсунгската сопа S8 тази "защита" се прескача с най-обикновена снимка. Ако ейпъл наистина са постигнали нивото на защита, което рекламират (с разните маски и други простотии) си е голям прогрес в развитието на технологията, а не просто поредния компонент сложен да надуе цената, както при дръпнатите.

Автор: StefiMo , 21 септември 2017 19:46 Отговор

Май отива на Нова година, нов късмет Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: mobili , 18 септември 2017 13:18 Отговор

Еми защото по принцип все някой трябва да го прави тези разработки. Ако на пазара се наложат повече компании, които не влагат много пари в R&D, а ползват чужди разработки, в един момент пазара ще почне сериозно да боксува от към нововъведения.
Така си е, точно на това сме свидетели в момента. Всеки бизнес цеди максимално всяка технология, преди да я прати в историята. Китайските компании не се посвениха да вдигнат цените на телефоните си, следвайки тренда на големите.

Автор: board , 18 септември 2017 13:12 Отговор

При това положение защо е необходимо да губят време и да откриват вече достъпни технологии и разработки?

Еми защото по принцип все някой трябва да го прави тези разработки. Ако на пазара се наложат повече компании, които не влагат много пари в R&D, а ползват чужди разработки, в един момент пазара ще почне сериозно да боксува от към нововъведения.

Автор: mobili , 18 септември 2017 13:00 Отговор

Точно за това китайските компании продават евтино своите флагмани. Там липсват изследвания и разработки.
Не мисля, че е точно така. Китай в момента е далеч преди всички останали на тема електрически автомобили например. Суперкомпютър номер едно е техен от доста време насам, 60% от фабриките за криптовалути също са в Китай.
Различното при техния начин на работа е, че просто няма как да бъдат "фактурирани" космически разходи за изследвания и разработки, което често се случва на други места с идеята да се приберат едни пари, които верните почитатели ще възстановят пазарувайки.
Не забравяй и патентните споразумения, например Xiaomi и Nokia подписаха подобно преди около месец. При това положение защо е необходимо да губят време и да откриват вече достъпни технологии и разработки?

Автор: board , 18 септември 2017 10:18 Отговор

В тия 412$ не влизат разходи по производство, логистика, изследвания и разработки!!!

Като събреш цените на всички компоненти в таблицата излиза, цената излиза $379.75

Иначе е ясно, че имат много други разходи, то и парите за космическият им кораб централа, трябва да дойдат от някъде.

Автор: ronnie , 18 септември 2017 09:09 Отговор

Те щото Apple изобщо нищо не са крали, никога.
В тази цена влизат разходите за асемблиране. Логистика, реклами и т.н. - не.

Автор: Ванката , 18 септември 2017 07:55 Отговор

Само като ги видях тия иероглифи и затворих сайта.

Иначе само по разбивката на компонентите никой не може да каже колко реално струва айфона. В тия 412$ не влизат разходи по производство, логистика, изследвания и разработки!!!

Точно за това китайските компании продават евтино своите флагмани. Там липсват изследвания и разработки. Всичко е сбирнщайн с вече разработен хардуер. Кражба на интелектуален и физически труд.

Автор: board , 18 септември 2017 07:52 Отговор

Абе малко ми е слаб китайския за да го разбера точно Ама и тук сумата от всички описани компоненти не е 412$