Новата версия на iTunes за компютри вече няма достъп до App Store

14 септември 2017 07:57, прочетено 10484
4
Новата версия на iTunes за компютри вече няма достъп до App Store

С новата версия 12.7 на iTunes за Windows и Mac потребителите вече няма да имат достъп до App Store през своите настолни и преносими компютри. В страницата за поддръжка на Apple се посочва, че това се прави, защото приложението вече има фокус към “музика, филми, сериали, подкасти и аудио книги”. Така след инсталиране на ъпдейта ще можете да управлявате приложенията в iOS устройствата си само от самите тях. Обновлението добавя възможност за синхронизиране на съдържание с устройства с iOS 11 и поддръжка за нова функция на Apple Music, която позволява на потребителите да последват своите приятели и да видят каква музика слушат.

Сред останалите промени са още прехвърляне на колекциите iTunes U към секция Apple Podcast, а интернет радиостанциите са преместени в музикалната библиотека. Чрез орязването на възможностите за управление на приложенията на iOS устройства компанията изглежда се опитва да опрости настолното приложение и остави само основни функции. Apple посочва, че потребителите, които са ползвали iTunes за синхронизация на приложения и мелодии на звънене могат да ползват App Store или Sounds Settings в iOS 11, за да ги изтеглят отново без компютър. Освен това потребителите могат да зареждат приложения или мелодии, които не са налични за изтегляне, чрез свързване на устройството с iOS с компютър.

Източник: Аpple

Може да ви е интересно и това:
Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам |  ФБР отново се оплака, че iPhone е труден за хакване |  Данни от сензорите на iPhone бяха използвани за разкриване на убийство |  Samsung ще активира FM радиото в новите телефони за САЩ и Канада |  Китай ще гони лидерство при производството на AMOLED дисплеи | 

Тагове: Apple |  iTunes |  ios 11 | 

Коментари: 4 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: iWolff , 14 септември 2017 13:56 Отговор

Имаше един трик през iTunes за компютър да си сваляш стари версии на приложенията ако новата версия не ти харесва. Вече няма да е възможно като няма App Store.

Автор: centur , 14 септември 2017 13:37 Отговор

На мен пък никога не ми е липсвала тази опция. Щом искам да изтегля нещо цъкам App Store на телефона и го инсталирам.

Автор: sladyrko , 14 септември 2017 13:20 Отговор

Голяма простотия е. Аз например много го ползвах за сваляне на приложения. Не толкова на телефона, ами тези "безплатно тази седница" дори и сега когато не ползвам Айфон(за всеки случай, ако сменя един ден пак на тях).

Автор: kimy , 14 септември 2017 12:36 Отговор

Полагат големи усилия да разочароват феновете си! Ще успеят