Moto G4 Plus все пак ще получи обновление до Android 8

Moto G4 Plus все пак ще получи обновление до Android 8

Наскоро стана ясно кои смартфони на Motorola ще получат обновление до Android 8.0 Oreo. Изненада за много потребители беше липсaта от списъка на миналогодишната серия смартфони в средния клас Moto G4 и по-специално модел G4 Plus. Изненадата се дължеше основно на това, че при пускането на Moto G4 Plus в рекламните материали беше изрично обявено, че смартфонът ще получи обновления до Android N и O. Освен това техническите параметри на устройството предполагат, че това е съвсем нормално, защото съществува вариант с 4GB RAM.

Нещо повече – след като стана ясно, че устройството няма да получи обновление до Android 8.0 рекламните  материали на телефона, споменаващи обещаното обновление, бяха редактирани и препратките към Android O бяха премахнати. Това доведе до сериозни критики срещу компанията, а някои потребители дори започнаха да твърдят, че компанията е използвала подвеждаща реклама. В светлината надигналото се недоволство Motorola промени решението си.

В официално изявление компанията посочва, че проблемът е породен от грешка в маркетинг материалите и добавя, че практиката при серията Moto G е устройствата да получават едно основно обновление на операционната система, така че не е бил планиран ъпдейт до Android O. Въпреки това Motorola заявява, че ще удържи на направеното обещание и ще подготви обновление до Android O.  Тъй като това е непланиран ъпдейт на компанията ще е нужно повече време, за да го вмести в графика си, така че не очакваме да се появи скоро.

Източник: Motorola


Втора употреба с гаранция