Доставките на Fitbit Ionic започват през октомври с цена 350 евро

27 септември 2017 07:56, прочетено 9283
4
Доставките на Fitbit Ionic започват през октомври с цена 350 евро

Доставките на първия умен часовник на Fitbit на име Ionic ще започнат на 1 октомври, а цената на устройството в Европа е 350 евро. Можете да изберете сред три цветови варианта - черен/сив, син/оранжев и сив/сребрист. Каишките са в три разновидности и могат да бъдат закупени поотделно с цени от 60 евро за кожената, 30 евро за спортната и 30 евро за класическата. През европейския сайт на компанията можете да направите предварителна заявка за часовника, а информацията там сочи, че доставките започват след 1-2 седмици. Другият нов продукт на компанията, безжичните слушалки Flyer, е с цена 130 евро, а доставките му започват след 4-5 седмици. Очакванията към Ionic са големи, тъй като напоследък Fitbit загуби добрите си позиции на пазара за носими устройтва и изостава зад Apple, Xiaomi и Samsung.

Умният часовник Ionic включва редица функционалности, които го правят подходящ за хората с активен начин на живот и за спортистите. Моделът предлага издръжливост с един заряд на батерията до 5 дена (10 часа при активно използване с GPS) и може да проследява различни дейности при спортуване и в ежедневието. Ionic стъпва на опита на Fitbit при отчитането на фитнес показатели и обработката на информацията, като го надгражда с нов SpO2 сензор (за нивото на кислород в кръвта). Сред останалите особености са GPS приемник, съхранени в устройството динамични тренировки, подобрен сензор за пулс, водоустойчивост на дълбочина до 50 метра, NFC за безконтактни разплащания, Bluetooth и Wi-Fi, дисплей с яркост 1000 нита, възможност за възпроизвеждане на локално съхранена музика (паметта за файлове е 2,5GB) и достъп до различни популярни приложения.

Източник: Fitbit

Може да ви е интересно и това:
Умните аксесоари с впечатляващ ръст на продажбите |  Услуга обещава нов живот за часовниците Pebble |  Apple затвърждава лидерството си при умните аксесоари |  Fitbit е доставила над 1 милион броя от часовника Versa |  Fitbit и Google ще си партнират при носимата електроника | 

Тагове: fitbit |  ionic | 

Коментари: 4 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: aladin , 27 септември 2017 15:47 Отговор

Бахти и часовника. В алито подобни на този, със SIM карта са по 10-на долара. И може да им се закача SD карта.

Автор: Doondie , 27 септември 2017 15:17 Отговор

Вържи се телефона за китката и готово...

700 лв за ши*ан часовник!? Че и без каишка. wtf

Автор: chilko , 27 септември 2017 14:11 Отговор

Няма версия със SIM, но може да възпроизвежда запазена в него музика чрез BT слушалки.

Автор: arakchiev , 27 септември 2017 13:57 Отговор

Страхотен е, но не може да му се слага СИМ карта, нали? Има ли модел, който да се връзва със слушалки и да се ползва вместо телефон?