Microsoft е имала смартфон Lumia с минимални рамки около дисплея

Microsoft е имала смартфон Lumia с минимални рамки около дисплея

Microsoft най-сетне потвърди това, което подозирахме отдавна – мобилната платформа Windows 10 Mobile е мъртва и компанията няма планове нито да добавя нови функции към нея, нито да пуска нов хардуер. Нека обаче обърнем поглед няколко години назад, когато американците все още имаха амбиции да се конкурират с Google и Apple на пазара на смартфони. Сайтът Windows Central публикува снимки на особено интересен прототип на Lumia 435, който се оказва доста иновативен за времето си (2014 г.), защото въплъщава актуалната в момента тенденция за безрамков дизайн (дисплеят покрива 79% от предната страна). В крайна сметка той така и не достига до пазара, защото Microsoft се спира на по-традиционен външен вид за телефона.

Устройството е носело кодово име Vela и е било планирано като първия безрамков смартфон с Windows на цена под 200 долара, но в края на 2014 компанията се отказва от идеята и се спира на различен дизайн, който е почти идентичен с този на Lumia 532. Устройството работи с Windows Phone 8.1 и предлага 5” HD дисплей, чипсет Snapdragon 200, 1GB RAM, 4GB разширяема памет, 5МР основна камера и батерия с капацитет 1800mAh. Размерите му са 126,72 x 67,78 x 9,25 мм. Това е хардуер, който определено подхожда на телефон от нисък клас, но не можем да кажем това за минималистичния и футуристичен дизайн, който е атрактивен и сега. Интересно е, че предната камера се намира в широката рамка под дисплея, защото над него просто няма място.

Източник: Windows Central


Втора употреба с гаранция

  • За 950 знам за проблемите с батерията, но от теб чувам, че и XL са имали проблеми в тази област. За сметка на това все още е един от моделите с най-добра камера... Той няма предвид проблем с батерията, а представяне на батерията. Моята 950-ка може да изкара 5 дни с по час разговори всеки ден и почти 10 дни без да се ползва - тествал съм я. Обаче подкарам ли нета, за 3-4 часа заминава и телефона загрява яко. Това е от шиб@ните SD 808/810, които Самсунг дори беше отказал да слага в своите флагмани тогава.
    Spikul
  • Windows Phone/Mobile не беше лоша, но й липсваха (качествени) приложения, а Microsoft освен да скапва всичко, до което се докопа друго не може.
    centur
  • По-скоро не се представяше на нивото, на което би трябвало да се представи толкова голяма батерия. Обичам да знам, че каквото и да правя, телефонът ми ще зидържи поне до вечерта. XL не предлагаше това "удобство" за мен. Може би и заради процесора, кой знае, спомняш си добре тази година. :D
    muamamu1
  • За 950 знам за проблемите с батерията, но от теб чувам, че и XL са имали проблеми в тази област. За сметка на това все още е един от моделите с най-добра камера...
    algor
  • Аз бях хвърлил око на 950/XL. После видях как се представя батерията...
    muamamu1