Телефоните на Samsung може да се сдобият със сензор за околната среда

12 октомври 2017 10:52, прочетено 11505
2
Телефоните на Samsung може да се сдобият със сензор за околната среда

Samsung патентова интересен нов сензор, за който се смята, че е в процес на разработка от месеци. Става дума за така наречения сензор за околна среда, който ще осигурява на потребителите важна информация за параметрите на мястото, на което се намират. Основната цел на сензора е да измерва качеството на въздуха и да предупреждава собственика на смартфона при достигането на критични нива на замърсяване.

Тази информация е особено важна в силно замърсени градове като Пекин, където замърсяването на въздуха е ежедневие и голяма част от жителите носят специални предпазни маски в случай на особено високи нива на концентрация на вредни вещества. Много български градове също са напред по този показател.

Към момента естествено става дума само за патент и от страна на Samsung няма официална информация за бъдещото приложение на сензора. В същото време не е изключено първата поява на сензора да е още в Galaxy S9. Търсенето на подобен вид информация е доста силно и би донесло на корейците сериозно предимство особено в Азия, където замърсяването на въздуха в големите градове е сериозен ежедневен проблем за жителите.

Източник: Galaxy Club

Може да ви е интересно и това:
Таблетът Samsung Galaxy Tab S4 се появи в GFXBench |  Samsung патентова още един дизайн на смартфон със сгъваем дисплей |  Слабото търсене на iPhone X създава проблеми на Samsung Display |  Много детайли за Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ плюс куп официални снимки |  Мелодията Over the Horizon получи нов вариант за Samsung Galaxy S9 | 

Тагове: Samsung | 

Коментари: 2 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: th3bigb0 , 12 октомври 2017 12:59 Отговор

Усещате ли иронията в това да произведеш сензор, който да измери замърсяването причинено от производоството му (и не само неговото)?

Автор: apolon25 , 12 октомври 2017 12:48 Отговор

Отново най-добрите