Apple патентова технологии за самозатягащи се каишки за умни часовници

12 октомври 2017 13:59, прочетено 10862
0
Apple патентова технологии за самозатягащи се каишки за умни часовници

Apple патентова няколко различни типа самозатягащи се каишки за Apple Watch, чиято цел е автоматично да се отпускат и затягат за постигане на оптимален комфорт. Патентът е под номер 9 781 984 в американското патентно ведомство и е с името “Dynamic fit adjustment for wearable electronic devices”. В него се описват каишки, които използват различни материали от познатите ни гума и кожа. Изглежда Apple разработва система, която позволява на потребителя електронно да настройва това колко да бъде стегната каишката, а това да става ръчно или автоматично на базата на биометрични данни от часовника.

Според описанията в патента, подобна функционалност може да бъде постигната чрез използването на метална сплав с памет, която може да се свива и разтяга в зависимост от подадения електрически сигнал. Други начини включват куха конструкция с газ или течност; елементи, които могат да се приберат в корпуса на часовника, или удължаваща се конструкция, която може да се свива или отпуска. Трябва да отбележим, че подобно на други големи технологични компании, Apple подава много заявления за патенти, но не всички от тях се реализират. Имайки предвид обаче практическото удобство, което биха позволили тези технологии, има голяма вероятност някоя от тях да намери приложение и в завършен продукт.

Източник: USPTO, Apple Insider

Може да ви е интересно и това:
iPhone оцеля след падане от самолет и изпускане от въртележка |  Рендъри на калъфи на iPhone 9 разкриха изрязан дисплей и единична камера |  Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам |  LG Display ще достави 20 милиона LCD дисплея за бюджетния iPhone |  Думата "Тайван" може да причини забиване на по-стари версии на iOS | 

Тагове: Apple | 

Коментари: 0 | Твоят коментар