Samsung използва Galaxy S5 за добиване на биткойни

Samsung използва Galaxy S5 за добиване на биткойни

Samsung намериха интересно приложение на стари смартфони Galaxy S5. Говорител на корейската компания съобщи, че инженери на Samsung са създали клъстър за добиване на криптовалутата биткойн, като за целта са използвали 40 броя Galaxy S5. Крайният резултат е бил изключително интересен, защото 8 телефонa са успели да постигнат изненадващa ефективност, която е била по-висока от тази на стандартен настолен компютър.

За съжаление притежателите на Galaxy S5 трудно ще могат да добиват сами биткойни, защото за целта ще им е необходима специална операционна система, която все още не е публично достъпна, 40 смартфона, както и специален рафт, на който се монтират телефоните, за да могат да работят заедно.

Други подобни експерименти на инженерите на корейския гигант пък са превърнали стар Galaxy Tab в лаптоп с операционната система Ubuntu, а Galaxy S3 пък е бил преработен в система за измерване на качеството на водата в аквариум. Всичко това се случва в рамките на проект на Samsung, който трябва да вдъхне нов живот на стара електроника и да удължи нейното приложение.

Източник: Motherboard

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция