Новото мобилно устройство на Microsoft може да има холографски дисплей

Новото мобилно устройство на Microsoft може да има холографски дисплей

Наскоро се появи информация за плановете на Microsoft да създаде устройство от нова продуктова категория, което ще представлява сгъваем таблет с възможност за употреба като дигитален бележник. Проектът е с кодово име Аndromeda и може да се появи на пазара още догодина. Източници на сайта Thurrott.com имат още детайли за споделяне около джаджата, които се отнасят за ранните й прототипи и може да се променят до пазарната премиера. Сайтът посочва, че става дума за малко устройство със сгъваем дисплей и не е изключено то да е описано в скорошен патент на Microsoft.

Компанията работи по оптимизиране на приложенията си за употреба с два дисплея, а освен това се разработва и   UWP (Universal Windows Platform) софтуер, който ще поддържа два екрана. Важна роля ще има и употребата на писалка за въвеждане на информация. Брад Самс от Thurrott споменава слух, че има вероятност Аndromeda да разполага с холографски дисплей с възможност за показване на холограми и това е причината в разработката да участва и Алекс Кипман, който стои зад HoloLens. Очакванията на Microsoft са устройството да има малък тираж, защото авангардните технологии в него ще повишат значително крайната цена.

Според информацията иновативната разработка ще поддържа провеждането на телефонни разговори и вече са открити доказателства в подкрепа на това, но не става дума за телефон, а повече за устройство с възможност за мобилна връзка. Все още няма яснота дали ще се ползва Intel или ARM процесор, но има голяма вероятност да е именно ARM, защото Microsoft има нуждата да създаде флагмански устройства в серията Surface, които ще демонстрират възможностите на Windows 10 за ARM. Припомняме, че Andromeda е името и на софтуерен проект, който цели превръщането на Windows 10 в модулна платформа.

Източник: Thurrott

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция