От телефона на Essential вероятно са продадени само около 50 000 бройки

13 декември 2017 21:35, прочетено 10010
0
От телефона на Essential вероятно са продадени само около 50 000 бройки

Essential са продали само около 50 000 бройки от своя първи смартфон въпреки многобройните промоции през последния месец. Това става видно от статистиката за приложението за камерата на смартфона в Play Store, което е изтеглено само 50 000 пъти. Преди 2 месеца се беше появил доклад, от който се виждаше, че са реализирани само 5000 устройства от модела PH-1.

За следващите 2 месеца явно продажбите са се засилили, но цифрите продължават да са изключително ниски. В конкретния случай данните от Play Store могат да бъдат считани за меродавни, защото телефонът е едно от устройствата, чието приложение за управление на камерата се актуализира именно през магазина за приложения.

Естествено от цифрата 50 000 са възможни леки отклонения, защото дадени телефони може да са били препродавани и приложението да е изтеглено от различни акаунти или пък са били ползвани алтернативни ROM файлове, които могат да подлъжат Play Store за използваното устройство. Във всички случай обаче отклоненията са минимални, а и цифрата се потвърждава от другите приложения на Essential в Play Store, които до момента имат между 10 000 и 50 000 изтегляния.

Източник: Reddit

Може да ви е интересно и това:
Essential съкрати около 30% от персонала |  Essential Products работи по нов тип смартфон с изкуствен интелект |  Essential си търси купувач, прекратена е разработката на PH-2 |  Първата публична бета на Android P е налична и за устройства на други компании |  Телефонът на Essential вече може да бъде закупен в повече страни | 

Тагове: essential | 

Коментари: 0 | Твоят коментар