OLED дисплеят на iPhone X се бори много добре с прогарянето

04 януари 2018 13:12, прочетено 9533
4
OLED дисплеят на iPhone X се бори много добре с прогарянето

Един от големите проблеми на OLED дисплеите са прогарянията, които могат да се получат при продължителното изобразяване на статични изображения. От Cetizen са направили сравнителен тест на iPhone X, Samsung Galaxy S7 Edge и Galaxy Note8, а резултатите са повече от интересни. Оказва се, че новият флагман на Apple се справя впечатляващо и резултатите показват, че компанията е свършила добра работа за минимизиране на щетите. iPhone X е издържал цели 510 часа, преди на екрана да се получи задържане на изображение и в това отношение задминава дори актуалните топмодели на Samsung.

В практически план това означава, че дисплеят на телефона е напълно защитен срещу този проблем, защото вероятността някой да го държи включен със статично изображение в продължение на над 21 дена граничи с нулата. От Cetizen са проверявали на равни интервали за следи от прогаряне и при продукта на компанията от Купертино са открили такива чак след 510 часа, докато Galaxy S7 Edge и Galaxy Note8 са показали проблеми значително по-рано. Естествено и при тях периодът, след който са се появили дефектите, е бил изключително дълъг, така че собствениците им нямат никакви поводи за притеснения в това отношение.

Източник: ArsTechnica

Може да ви е интересно и това:
Apple планира ъпдейт на iPhone в отговор на забраната за продажба в Китай |  Apple разработва собствени модеми за бъдещите модели iPhone |  Арестът на финансовия директор на Huawei може да разтърси Apple |  Калъфи за Galaxy S10 Plus разкриват, че телефонът ще е с четворна основна камера |  Ето колко ще струва Samsung Galaxy S10 в Обединеното кралство | 

Тагове: Apple |  iphone x |  Samsung | 

Коментари: 4 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: velnsl , 05 януари 2018 01:25 Отговор

Отлично ли прогаря

Отлично и на всичкото отгоре красиво. Нито един андроидски телефон не гори така красиво като него. Напълно си заслужава цената от единият бъбрек на човек.

Автор: A4i , 04 януари 2018 20:09 Отговор

Причината за проблема с отпечатване на статични изображения е различна при LCD и ОLED. В единия случай , при LCD може да се избегне на 100% с алгоритъм за опресняване на екрана, докато при ОLED ефекта е резултат от неравномерно остаряване на пикселите. Самия процес на стареене не може да се спре, но ако е равномерен за всички пиксели изображения няма да се забелязват.
Не отдавна ми попадна първият айфон, който се ползваше от дете за игри. Оплакването беше че иОС е стара версия и игрите от магазина не вървят. Иначе телефончето беше пушка, яко очулано но работещо и с добър екран. Ще ми се да разцъкам някои Самсунг Омния HD от този период, но като знам че навремето беше бозав екрана , сега ще е като картина на сюрреалистични, ако въобще работи някои още.

Автор: donleone , 04 януари 2018 14:05 Отговор

Отлично ли прогаря

Автор: Spikul , 04 януари 2018 14:03 Отговор

Ама как така, я питайте нашите форумни инженери-нобелисти
OLED не ставал за нищо