Шефът на Intel продал голямо количество акции през есента

05 януари 2018 17:09, прочетено 7459
6
Шефът на Intel продал голямо количество акции през есента

В края на октомври изпълнителният директор на Intel Браян Крзанич обявил намеренията си до 29 ноември да продаде около половината от акциите си в компанията. В момента той притежава абсолютния минимум акции, които е задължен да притежава по устав заради позицията си. Таймингът за трансакцията повдига много въпроси, защото по същото време Intel вече би трябвало да е получила информацията за критичния бъг в процесорите, който разбуни сериозно духовете в световен мащаб в последните дни.

От Intel пуснаха официално съобщение, в което обявяват, че това било част от предварително планиран план, а  продажбата е била автоматична. Във всички случаи действията на Кържанич сериозно притесниха инвеститорите, въпреки че 2017 като цяло бе блестяща за процесорния гигант, който отбеляза ръст на цената на акциите си от 27%. Анализатори обаче отбелязват, че действията на изпълнителния директор може и да не са предизвикани от последния скандал. Той е продавал акции общо 21 пъти през изминалата година и 18 пъти през 2016, но въпреки това последната му сделка на стойност 50 милиона долара е най-голямата.

Източник: CNN

Може да ви е интересно и това:
Новите процесори на Intel са с фокус върху подобряване на Wi-Fi скоростите |  Intel убедила Microsoft да не използва ARM процесори в Surface Go |  ARM обяви плановете си за бъдещето, иска да се конкурира с Intel |  Откриха нов пробив в сигурността на чиповете на Intel |  Финализираха последната важна част от стандарта за 5G мрежи | 

Тагове: Intel | 

Коментари: 6 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: iavorski , 06 януари 2018 10:48 Отговор

Коментирах че закона наказва подобни сделки за да е в час колегата. Не съм коментирал Интел и връзките им. ОК?

Автор: muamamu1 , 06 януари 2018 10:24 Отговор

Пичове, Intel е една от най-подмолните корпорации на този свят. Нека не забравяме какви мръсни номера се играеха, за да стигне AMD до там, до където бяха преди година и половина-две. Така че ако си мислите, че някой на високо ниво там би го спрял закона, помислете пак.

Автор: Ванката , 06 януари 2018 07:51 Отговор

Затвор ще има за такива като мен и теб, а кой ще съди агенциите?! Когато става въпрос за националната сигурност, всичко е позволено!

Автор: iavorski , 06 януари 2018 06:43 Отговор

В САЩ за подобни действия закона предвижда дори затвор.

Автор: tzincbg , 06 януари 2018 05:32 Отговор

Не е бизнес нюх. Законът не дава да търгуваш с вътрешна информация
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: andrianivanov , 05 януари 2018 22:57 Отговор

Какво няма да продава Колко данни без да знаем през години на всички са изтекли Това е бизнес нюх Правиш пари преди скандала