WSJ: AT&T се отказала да продава телефоните на Huawei

09 януари 2018 11:51, прочетено 6281
6
WSJ: AT&T се отказала да продава телефоните на Huawei

Щатският пазар представлява привлекателна територия за Huawei, защотo единствено там третият по големина производител на смартфони в света не може да се похвали с успехите си от останалите части на света. Причините за това са главно политически, но през последните години китайската компания упорито работеше за сериозно завръщане в Щатите и влизане в офертите на основните мобилни оператори отвъд океана. От месеци се носеха слухове, че AT&T ще започне да продава Huawei Mate 10 Pro и се очакваше голямата новина да бъде обявена в рамките на CES.

В последния момент обаче ситуацията се е променила и компанията неочаквано се е отказала от сделката. Това съобщават източници на Wall Street Journal, които посочва, че партньорството е трябвало да бъде обявено днес. Това може да позволи на Huawei да потърси сътрудничество с T-Mobile USA или Verizon, но означава допълнително забавяне. От AT&T и Huawei не са коментирали информацията. Китайската компания вече продава продуктите си през Amazon, но влизането в каталога някой от големите местни оператори би й осигурила много по-добри позиции за разрастване на бизнеса отвъд океана.

Източник: WSJ, Android Police

Може да ви е интересно и това:
Oppo R9S е бил най-продаваният смартфон в Китай през 2017 |  Конгресмени планират закон срещу Huawei и ZTE |  Huawei спечели дело срещу Samsung в Китай |  Производителите на мобилни процесори се готвят за трудна година |  Тест подсказва, че Huawei P20 ще има 18.7:9 дисплей | 

Тагове: Huawei | 

Коментари: 6 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: ilchev_n , 09 януари 2018 15:06 Отговор

Повече чети , по-малко пиши !

Автор: kapron , 09 януари 2018 14:58 Отговор

Не нещо ново за Huawei. Навремето откраднаха цялата операционна система за рутерите на Cisco барабар с бъговете.

Автор: Ozy123 , 09 януари 2018 14:52 Отговор

Откакто T-mobile хванаха Huawei да крадат технологии май нещо не им върви на Американския пазар. Нищо чудно и AT&T да са ги хванали в нещо такова.
Като се има в предвид че и Американското правителство казват че Huawei са контролирани от китайската армия, не се учудвам.
Ето линк ако някой иска да прочете.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: Wallker , 09 януари 2018 12:54 Отговор

В най-скоро време очаквам новина от рода на "Китай спира производството и продажбите на iPhone". Ще бъде доста забавно. Пък и така е по-добре, че иначе ще разберат що за овце са били американците с техните ай-продукти.

Автор: tzincbg , 09 януари 2018 12:31 Отговор

Докато търсят под вола теле дали ще ги подслушват китайците с мобилни телефони, те изграждат огромна част от комуникационната инфраструктура...А и е много по-вероятно някой друг производител, който изглежда приятел, да продаде данните.

Автор: Blue Sky , 09 януари 2018 12:17 Отговор