Колко струва подмяната на батерията на iPhone 6 и по-новите модели в България?

09 януари 2018 17:01, прочетено 12769
32
Колко струва подмяната на батерията на iPhone 6 и по-новите модели в България?

В края на декември Apple обяви, че ще замени на по-ниска цена батериите в iPhone 6 и по-новите модели дори и те да не са износени, каквото беше първоначалното намерение на компанията. Решението беше взето, за да се успокои потребителското недоволство, след като се разбра, че Apple умишлено забавя работата на процесора на устройствата с износени батерии, като начин да се избегнат произволните изключвания.

Компанията заяви, че не прави това, за да принуди клиентите си да купят нови телефони, но мнозина не приеха обяснението. По-евтината подмяна започна в края на миналата година и се извършва в обектите на Apple и на оторизираните й партньори. В Щатите цената беше намалена от 79 на 29 долара, а в Европа (Германия) е редуцирана от 89 на 29 евро. Очаквахме цената да е подобна и в България, но положението е малко по-различно.

Справка с новия ценоразпис в сайта на Creative Center показва, че цената на подмяната на батерията на iPhone 6 и следващите модели е 65 лева, което е почти колкото цената в Европа. За услугата обаче се начислява такса труд от 24 лв., така че в крайна сметка ще трябва да платите поне 89 лева. Имайте предвид, че Apple няма официално представителство в нашата страна и вместо това разчита на партньори, а техните цени може да варират. Другите оторизирани сервизи за нашата страна са iStyle и "Булграм".

Ново (11.01)

В iStyle цената е 86 лева.

Ново (18.01)

iStyle намали цената на 65 лв. с включен труд.

Ново (19.01)

Creative Center също обнови ценоразписа на услугите и замяната на батерията вече струва 59 лв. като при това не се добавя такса труд.

Може да ви е интересно и това:
Apple планира ъпдейт на iPhone в отговор на забраната за продажба в Китай |  Apple разработва собствени модеми за бъдещите модели iPhone |  Арестът на финансовия директор на Huawei може да разтърси Apple |  Qualcomm иска да издейства и забрана за продажбите на iPhone XS и XR в Китай |  Последното луксозно творение на Caviar комбинира iPhone XS с Apple Watch | 

Тагове: Apple |  iPhone | 

Коментари: 32 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: sladyrko , 19 януари 2018 13:24 Отговор

Естествено за твоите умствени ограничени възможности, няма как да си го обясниш.
По-добре да таксуват за углуги, от колкото като Google да ти продават датата, да ти набиват реклами навсякъде и т.н.
Ти само да с*реш знаеш.
Я пусни една тема как заради промените в сафари и да не ти стоят Кукитата, рекламни агенции ревът, че губят пари, защото не могат да те следят постоянно.
Ама твоя манталитет е такъв, ползваш телефон за 200лв и всичко над него не важи.
Колко хубаво те нямаше за дълго време, от къде цъфна... Да вземат пак да ти резнат кабела малко спокойствие да има.

Автор: Walther_BG , 19 януари 2018 12:53 Отговор

Това е само за iPhone 6s, които са изработени между септември и октомври 2015 - линк


Англия->гаранционна 7-ца на приятелката ми,купена от Щатите-> безплатна смяна на батерия без проблем .
В Бг безплатна смяна на батерии на гаранционни телефони няма да има-това е въпроса.А какво реално ще ти сложат вътре,никой не знае.
Лично аз съм супер негативно настроен към всякакви сервизи в Бг.Бях споменавал как отказват в ЕС да приемат гаранционни телефони минали през Булграм.

Както вече казах - тази есен 2000$


Няма да е в близките 1-2 години,но до 5-6 със сигурност ще стигне $2000,aко не и повече.

Автор: solarrepo , 19 януари 2018 11:57 Отговор

Имаше ефект, добавят опрция да се изключва забавянето в следващия ъпдейт.


И като ти я турнат тая опция, ще ти се рестартира шитавото тамагочи, щото е с батерия амнайста употреба, ама това ЗА заслепените фенове не е проблем, те са ЛАРЖ, колкото и дебел и четвъртит да им го набиват! Както вече казах - тази есен 2000$ и 95% осакатяване софтуерно на всички найФони минали ЕДНА година на употреба!

п.п. Ето и поредната им простотия/алчност:

$300 за да си добавиш Apple CarPlay и $80 на година за да им ползваш "услугите", малко е, забравили са по една-две-три нули да добавят към цената!

Автор: sladyrko , 19 януари 2018 11:49 Отговор

Росене ти си като гъба бе, от всякъде никнеш. Ника сменен, за жалост "индивида" зад него същия индивид. Ти и на тоя купон не си поканен, какво се радваш не разбирам

Иначе евала. Нека ги съдят. Имаше ефект, добавят опрция да се изключва забавянето в следващия ъпдейт. Да вземат да съдят и Андроида, че и той е една пумия... Ама къде... Като знаят, че от там пари не могат да вземат, на никой не му се занимава.

Автор: solarrepo , 19 януари 2018 11:35 Отговор

Купона продължава с пълна сила - Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Виж и прикачената снимка.

Автор: solarrepo , 19 януари 2018 11:24 Отговор

Тестова партида за "утилизиране" на многото батерии втора употреба, съответно неуспешен/провален експеримент, подобрен в следващите партиди за което е заведено и делото?

Автор: chilko , 19 януари 2018 11:15 Отговор

Това е само за iPhone 6s, които са изработени между септември и октомври 2015 - Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: solarrepo , 19 януари 2018 11:14 Отговор

БЕЗПЛАТНО


Така и трябва да бъде! С всеки ден излизат и ще излазат още по-големи л@йна (с извинение) който са дробили, време е да си сърбат попарата.

Автор: mmmladenov , 19 януари 2018 11:04 Отговор

На мой колега, вчера му смениха батерията БЕЗПЛАТНО.
Това е за 6 и 6S. Имало партида, която страдала от внезапно изключване и програмата е за нея. Проверява се телефона по сериен номер и така ... Комуникацията му беше по ел. поща. Успех!

Автор: solarrepo , 19 януари 2018 10:17 Отговор

Ти и останалите можете да продължавате да си заравяте главата в пясъка (както щраусите), но реалността е съвсем друга:

DiCello Levitt & Casey wants to force Apple to suspend the battery recycling program, keeping all the old batteries swapped to date …

In an email to us, the law firm said that Apple was discarding batteries removed through the program, and it wanted to see these retained as evidence.