Подмяната на батерията на iPhone 6 и по-новите модели в България струва над 80 лв.

09 януари 2018 17:01, прочетено 11290
12
Подмяната на батерията на iPhone 6 и по-новите модели в България струва над 80 лв.

В края на декември Apple обяви, че ще замени на по-ниска цена батериите в iPhone 6 и по-новите модели дори и те да не са износени, каквото беше първоначалното намерение на компанията. Решението беше взето, за да се успокои потребителското недоволство, след като се разбра, че Apple умишлено забавя работата на процесора на устройствата с износени батерии, като начин да се избегнат произволните изключвания.

Компанията заяви, че не прави това, за да принуди клиентите си да купят нови телефони, но мнозина не приеха обяснението. По-евтината подмяна започна в края на миналата година и се извършва в обектите на Apple и на оторизираните й партньори. В Щатите цената беше намалена от 79 на 29 долара, а в Европа (Германия) е редуцирана от 89 на 29 евро. Очаквахме цената да е подобна и в България, но положението е малко по-различно.

Справка с новия ценоразпис в сайта на Creative Center показва, че цената на подмяната на батерията на iPhone 6 и следващите модели е 65 лева, което е почти колкото цената в Европа. За услугата обаче се начислява такса труд от 24 лв., така че в крайна сметка ще трябва да платите поне 89 лева. Имайте предвид, че Apple няма официално представителство в нашата страна и вместо това разчита на партньори, а техните цени може да варират. Другите оторизирани сервизи за нашата страна са iStyle и "Булграм".

Ново

В iStyle цената е 86 лева.

Може да ви е интересно и това:
Зловредно съобщение блокира устройства с iOS и macOS |  Sharp скоро ще започне масовото производство на OLED дисплеи |  Apple на съд за Meltdown и Spectre |  Oppo R9S е бил най-продаваният смартфон в Китай през 2017 |  Google Maps се завръща в Китай (обновена) | 

Тагове: Apple |  iPhone | 

Коментари: 12 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: chilko , 12 януари 2018 08:24 Отговор

В iStyle цената е 86 лева. Някой дали е проверил колко струва в Булграм, които също са посочени като оторизирен сервиз?

Apple няма свои магазини в България и разчита на партньори, а те са свободни да начисляват допълнителни такси.

Автор: andrianivanov , 10 януари 2018 15:03 Отговор

Говоря по принцип Живея в Германия В България не се знае кой е оторизиран кой не Тук в големите градове Епъл имат магазини Ето как изглежда ситуацията

Изпаднали турци се редят пред него или разговарят с персонала заради безплатния интернет. Имат някакъв телефон с предплатена карта Нормалните хора си купуват марката от магазини с промоция и щракат с пръсти

Автор: Walther_BG , 10 януари 2018 14:44 Отговор

Ти там ли работиш , или реши просто ей така да се изкажеш??
Ябълките оцапаха брутално гащите , и като компенсация решиха поне да можеш на добри пари да си смениш батерията.Цените за смяна на батерията са фиксирани . Естествено в Булгаристан всеки си прави каквото си поиска.В Англия смяната на батерията е безплатна , ако телефона ти е в гаранция дори всичко да и е наред,а ако телефона ти вече не е в гаранция е 25 паунда. pretty sweet за 89 лева ... сигурно ако работиш там.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: iWolff , 10 януари 2018 13:12 Отговор

Имай предвид, че това е официален сервиз. Със сигурност няма как да гледаш как я сменяват. Телефона се приема и остава в сервиза няколко дни. Там ако не я сменят както трябва, няма къде.

Автор: andrianivanov , 10 януари 2018 12:54 Отговор

Един от засегнатите съм с iPhone 6s Plus Не се наемам за смяна на батерията, ако лично не присъствам на процеса Незнам как ще отлепят старата и поставят новата и т.н. и т.н. Това телефони, които не се ремонтират

Автор: Edelrid1 , 10 януари 2018 10:45 Отговор

Хора, цените са драстично намалени!
Не виждам какъв ви е проблема, за това че фирмата си слага такса труд?!
Намалението е ЦЕНАТА НА БАТИРИЯТА - 65.00 лв. В друг сервиз на Епъл за България, цената си остава 198.00 лв с ДДС.
89.00 лв сега е pretty sweet, а?
Ако щеш!

Автор: ogimag , 10 януари 2018 09:14 Отговор

Тази такса е ясна. Тя е като нашето ДДС

Автор: mrazko , 10 януари 2018 04:51 Отговор

Смяната на батерията е 29$ плюс съответният данък за щата. В нашият щат той е около 6.625% .

Автор: ogimag , 09 януари 2018 23:28 Отговор

А дали в Щатите си начисляват труд върху 29 долара?

Автор: ploploplo , 09 януари 2018 22:35 Отговор

Аз лично си смених батерията на 7-цата в Румъния. Там цената е идентична като в нашата родина 212 леи. Все пак 29 евро не е много по-далече от 89 лв, а и навсякъде по света сервизите си слагат труд, нормално е.