AT&T се оттеглила от сделката с Huawei под политически натиск

10 януари 2018 22:54, прочетено 7488
0
AT&T се оттеглила от сделката с Huawei под политически натиск

Според нова информация от САЩ отказът на местния оператор AT&T да продава Huawei Mate 10 Pro е бил предизвикан от сериозен политически натиск. Както е известно, китайският концерн и AT&T имаха договорка операторът да включи Mate 10 Pro в портфолиото си, което щеше да е огромен пробив на Huawei на американския пазар. В крайна сметка членове на комисиите по национална сигурност на сената и конгреса са били в дъното на провала.

Те сезирали регулатора FCC на 20 декември, като в документа се твърди, че Huawei имали тесни връзки с китайската комунистическа партия и китайските служби за сигурност. Политиците били загрижени, че китайската компания би могла да извършва шпионска дейност в САЩ. Именно това е накарало AT&T в последния момент да дръпне ръчната спирачка и да се откаже от продажбите на Mate 10 Pro. Според слуховете другият голям оператор Verizon, който също планира да пусне модели на Huawei през следващите месеци, също е подложен на сериозен натиск да се откаже от сделката.

В същото време изпълнителният директор на подразделението на Huawei за потребителски продукти Ричард Ю използва своята реч по време на изложението CES в Лас Вегас, за да разкритикува американските оператори и местните политици. След представянето на Mate 10 Pro Ю излезе извън рамките на предварително подготвената си реч и емоционално изрази своето разочарование от последните събития. Според него ощетените в случая са потребителите, които са ограничени в своя избор. Той подчерта, че Huawei е третият по големина производител на смартфони в световен мащаб, а в САЩ над 90% от устройствата се продават именно през операторите.

Ричард Ю сподели с журналистите, че Huawei са се сблъсквали с недоверие и в родината си при старта на продажбите на мобилни телефони, но са успели да спечелят доверието на потребителите не само там, но и в почти целия свят. Ю подчерта, че компанията в момента обслужва над 70 милиона души в световен мащаб и е доказала, че се грижи за сигурността и личната информация на клиентите си.

Източник: The Verge, Android Police

Може да ви е интересно и това:
Oppo R9S е бил най-продаваният смартфон в Китай през 2017 |  Конгресмени планират закон срещу Huawei и ZTE |  Huawei спечели дело срещу Samsung в Китай |  Производителите на мобилни процесори се готвят за трудна година |  Тест подсказва, че Huawei P20 ще има 18.7:9 дисплей | 

Тагове: Huawei |  Verizon | 

Коментари: 0 | Твоят коментар