Дисплеите с mini LED подсветка може да навлязат при смартфоните още тази година

13 януари 2018 20:09, прочетено 7754
0
Дисплеите с mini LED подсветка може да навлязат при смартфоните още тази година

Водещите китайски производители на смартфони планират да въведат mini LED подсветка в своите продукти още през второто полугодие на 2018. Сред компаниите, които се интересуват живо от развитието на технологията са Huawei Technologies, Oppo и Xiaomi Technology, а за момента основният проблем са недостатъчните производствени мощности. Именно за увеличаването им се работи интензивно в момента и според данни на тайванското онлайн издание DigiTimes производителите вече се преориентират към новата технология, която е сериозна алтернатива на OLED панелите.

Интересът към mini LED, които са по-практична алтернатива на micro LED, се подхранва и от плановете на Apple да използва AMOLED дисплеи в бъдещите модели iPhone, което неминуемо ще заеме огромна част от производствения капацитет на Samsung Display. Преди дни Samsung показа на изложението CES впечатляващ 146-инчов телевизор с micro LED дисплей и според източници от индустрията тази технология има сериозно бъдеще и при мобилните телефони.

Според DigiTimes основните играчи на пазара ще са готови да предложат mini LED още през второто полугодие, защото вече съществуващото оборудване за производство на LED екрани може да бъде пренастроено и използвано. Изданието посочва, че броят на mini LED чипове за 6-инчов дисплей може да се намали от 9000 до 4000 чрез технологични подобрения и продуктов дизайн, което ще намали себестойността на технологията и ще стимулира производителите на телефони да заложат на нея.

Източник: DigiTimes

Коментари: 0 | Твоят коментар