Данни от сензорите на iPhone бяха използвани за разкриване на убийство

14 януари 2018 13:36, прочетено 7060
9
Данни от сензорите на iPhone бяха използвани за разкриване на убийство

от най-важните свидетели при разкриването на извършителя на убийството и изнасилването на 19-годишна германка се оказа iPhone-ът на престъпника. Афганистанският мигрант Хюсеин К. е обвинен в изнасилването и убийството на студентка във Фрайбург. Според прокуратурата след деянието си той изхвърлил тялото в река. Досега обаче обвинителите се сблъскваха със серия от проблеми при доказването на деянието. Развръзката дошла, след като прокурорът наел мюнхенска компания, която успяла да получи достъп до информацията в телефона на афганистанеца.

Така благодарение на приложението Health те успели да получат важна информация колко стъпки е направил Хюсеин в деня на престъплението и каква е била физическата му активност. От данните е станало ясно, че той се е изкачвал по стълби, което според разследващите съвпада по време с изкачването на брега след като завлякъл момичето към реката. Полицаите направили следствен експеримент на същото място и приложението Health записало абсолютно същите данни за физическата активност, което в крайна сметка било използвано като доказателство и довело до осъдителна присъда.

Източник: Motherboard

Може да ви е интересно и това:
Старите модели iPhone се радват на сериозен интерес, подсказва Broadcom |  Умните аксесоари с впечатляващ ръст на продажбите |  Китайските производители на смартфони продължават да увеличават продажбите си |  Ясно е кога започва съдебната битка между Apple и Qualcomm |  AirPods с безжично зареждане – в началото на 2019 година? | 

Тагове: Apple |  iPhone |  health | 

Коментари: 9 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Wallker , 14 януари 2018 19:42 Отговор

Може и да е закачлив, а може и да не е. Но във всеки случай не се отнася за теб, наивен заслепен фен...! Кажи ми само, това не е ли поредната абсурдно глупава тема за айфон във форума?! Толкова е интересна, че пак ще се изпишат 10 страници с хейт, или пък никой няма да я коментира изобщо с нещо полезно! Какъв е смисъла от такива новини, модератори?

Автор: ilchev_n , 14 януари 2018 19:38 Отговор

Ползвал съм андроид на HTC , а уиндоус на Лумиа 925, Лумиа 1520 ! Никога не съм коментирал в тема на база хейт , както го правиш ти !Във всяка една тема свързана с упоменатата марка , ти си с първия закачлив коментар !Личи си че си комплексар !

Автор: Wallker , 14 януари 2018 19:25 Отговор

Ако не съм го ползвал, значи че нямам право да питам, така ли? Да ти имам логиката... И ти не си ползвал android и Windows mobile, ама ги хейтиш нали? Защо на теб ти е позволено, а на мен не? Ако имаш поне малко акъл в кратуната, ще спреш да пишеш глупости на всеки мой пост...

Автор: ilchev_n , 14 януари 2018 19:00 Отговор

Ползал ли си iphone ? Ползвал ли си даденото приложение ?

Автор: Wallker , 14 януари 2018 18:35 Отговор

Шшшшт! Детски глас да не чувам! Коментара ми не се отнася за теб, замълчи си и повече не ме обиждай безпричинно... ако обичаш!

Автор: ilchev_n , 14 януари 2018 16:51 Отговор

Те са помогнали , а на тебе неможе да ти се помогне ! Жалка картинка си!

Автор: velnsl , 14 януари 2018 16:00 Отговор

Съшито с бели конци. Единственото вярно нещо, е че е имало пресътпление на мирен бежанец бягат от войната в страната си спряво негостоприемно лице от женски пол в Германия.

разкриването на извършителя на убийството и изнасилването

Убийство и изнасилване или изнасилване и убийство?
Има разлика. Според мен след убийството не може да има изнасилване.
От данните е станало ясно, че той се е изкачвал по стълби в момента, в който изнасиленото момиче е
било влачено към реката
.

Тук да питам на каква височина е минавала реката, че да изкачва сътпалата до нея?
Или в с тая стаия истината е само наличието на такова престъпление или убиецът е разркит по начинът на Росен Ангелов.
Убиецът се е качвал надолу по стълбите.

Автор: ipolit , 14 януари 2018 15:44 Отговор

Малко се пооляхме тука.

Автор: Wallker , 14 януари 2018 15:34 Отговор

А Apple помогнали ли са с нещо, или те както винаги защитават престъпността?