Google може да разработи услуга на стрийминг на игри

09 февруари 2018 13:55, прочетено 6638
0
Google може да разработи услуга на стрийминг на игри

Според информация на сайта The Information Google обмисля създаването на нова абонаментна услуга, която ще позволи стриймването на игри към съвместими Chromecast устройства или дори към бъдеща игрова конзола на Google. Проектът е с кодово име Yeti и ще е съпоставим като възможности с услугата на Sony PlayStation Now и GeForce Now на NVIDIA. Това на практика означава, че потребителите няма да свалят софтуера в своите устройства, а играта ще бъде стриймвана от сървър на Google. За момента не е ясно какво точно приложение за този проект търсят от компанията. Един от вариантите е да се доставят игри за Android към телевизори, но е напълно възможно стриймингът да става към самостоятелна конзола.

Yeti далеч не е първият геймърски проект на Google, но поне за момента компанията така и не успява да се наложи на този пазар, който е изцяло доминиран от Sony, Microsoft и Nintendo. Естествено към момента това не беше и сериозен приоритет на Google, но с Yeti нещата може да се променят. Само преди месец Google наеха Фил Харисън, който дълги години заемаше ръководни постове в PlayStation и Xbox подразделенията на Sony и Microsoft. Той определено има необходимия опит, за да задвижи нещата в правилната посока, но засега не е ясно колко ще трябва да чакаме, за да видим завършен продукт – вероятно това няма да стане тази година.

Източник: The Information

Може да ви е интересно и това:
Google Photos ще получи опция за маркиране на любими снимки |  Apple доставили 600 000 броя от HomePod през първото тримесечмие |  Новата услуга YouTube Music стартира на 22 май |  Ето победителите в тазгодишните Google Play Awards |  Google предлага по-евтино облачно пространство | 

Тагове: Google | 

Коментари: 0 | Твоят коментар