Слушалки AirPods за малко да се взривят в ухото на своя притежател

14 февруари 2018 12:43, прочетено 6386
5
Слушалки AirPods за малко да се взривят в ухото на своя притежател

Жител на американския щат Флорида се оплака, че неговите слушалки Apple AirPods са се самозапалили по време на  фитнес тренировка. Джейсън Колон от Тампа правел упражнения, когато забелязал, че от едната слушалка започнал да излиза бял дим. Той оставил устройството върху един от уредите и отишъл да потърси помощ. Когато се върнал заедно със служител на залата, слушалката вече се била разпаднала на части и се забелязвали следи от обгаряне. Колон коментирал, че изобщо не иска и да си представи какво би се случило, ако експлозията е била минута по-рано в неговото ухо.

AirPods се захранват от батерии, които са вградени в двете части на слушалките. Именно дефект на единия от акумулаторите вероятно е причинил и инцидента. В миналото имаше подобни случки с най-различни смартфони, включително и iPhone. Samsung Galaxy Note7 пък бе напълно изтеглен от пазара, след като се оказа, че в малък брой устройства батерията може да прегрее при зареждане. За момента от Apple не са коментирали инцидента във Флорида, но заявяват, че вече го проучват.

Източник: The Register

Може да ви е интересно и това:
WSJ: Apple намалява производството и на трите нови модела iPhone |  Apple може да започне да разработва свои модеми за iPhone |  Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Apple ще използва нови антени в следващите модели iPhone | 

Тагове: Apple |  airpods | 

Коментари: 5 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: tzincbg , 14 февруари 2018 22:51 Отговор

Логично

Автор: A4i , 14 февруари 2018 19:47 Отговор

Да не би собственика на слушалките да се е бил напушил с бял дим и да си е оставил слушалките върху тежестите, докато си бърка в ушите, след което е отишал при служителите да пита дали не са ги виждали. Като се е върнал , друг трениращ вече е бил стоварил 50кг отгоре върху AirPods .

Автор: tzincbg , 14 февруари 2018 19:16 Отговор

Знаете колко не харесвам Apple. Но тук се преекспонира. Понякога се случва с литиевите батерии на което и да е устройство.
Просто на Note 7 батерията беше твърде притисната, херметизирана, с твърде близки + и - електроди и по-често правеше бум.

Автор: Maui , 14 февруари 2018 18:47 Отговор

Влизай в часовете по БЕЛ по-често. С този правопис предизвикваш само смях и съжаление.

Автор: daniel _ , 14 февруари 2018 14:39 Отговор

на бързо сглобени боклуци