Spotify започва да блокира пиратските приложения за достъп до услугата

06 март 2018 09:38, прочетено 3490
41
Spotify започва да блокира пиратските приложения за достъп до услугата

Spotify има над 159 милиона активни потребители, но само около 71 милиона от тях плащат, за да ползват услугата. Много от потребителите разчитат на безплатната опция, за да слушат любимата си музика, но има и друга група, която залага на модифицирани приложения, за да получи достъп до бонусите на платената услуга, без да плаща. Досега Spotify сякаш не обръщаше голямо внимание на втората група, но с предстоящия дебют на компанията на борсата това се променя. Според информация на TorrentFreak през последните дни шведската компания е започнала да изпраща писма до много от потребителите на пиратските приложения, в които ги информира, че е засякла ненормално поведение от използваното приложение и е деактивирала техния достъп до услугата.

Spotify призовава потребителите да деинсталират въпросните приложения и да свалят официалната версия от Play Store. Компанията предупреждава, че ако ползването на неоторизирани приложения продължи, тя може да прекрати акаунтите на нарушителите. Това може да е проблем за хората, които ползват основните си акаунти с пиратските приложения, но мнозина създават други акаунти с фалшива информация, за да се предпазят от подобни действия. По-рано през годината Spotify започна да притиска създателите на модифицираните приложения. Преди дни компанията изиска от Github да свали популярното приложение Dogfood и неговите производни, а по-рано неговият създател обяви в XDA Developers, че ще премахне част от неговата функционалност. Междувременно темата в сайта беше заключена, а връзките към файловете - премахнати, като следствие от действия на Spotify срещу XDA Developers.

Източник: TorrentFreak

Може да ви е интересно и това:
Alto's Odyssey за Android излиза през юли |  "Западен свят" получи мобилна игра |  Android Messages получи уеб интерфейс |  Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android |  Google премахна таблетите от официалния сайт на Android (обновено) | 

Тагове: spotify |  Android | 

Коментари: 41 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: tzincbg , 07 март 2018 16:18 Отговор

На bose има с подобен дизайн, но едва ли ти се дават толкова много пари.

Автор: Вито , 07 март 2018 15:05 Отговор

През годините съм сменил доста, но тези са ми най удобните. Няма падане от ушите, батерията ми кара значително повече от предишните около 7 часа, зависимост от силата на звука. Качеството за мен е достатъчно добро. Имат и aptx кодек, но хуавея ми не го поддържа. 5 месеца вече ги ползвам.
Anker SoundBuds Slim Wireless Headphones, Lightweight Bluetooth 4.1 Earbuds IPX4 Water Resistant Sport Headset with Mic
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: tzincbg , 07 март 2018 14:37 Отговор

Вземи си тапички от memory пяна.

Автор: sladyrko , 07 март 2018 14:24 Отговор

Аз не съм ползвал безжични досега, звука добър ли е, някакво смущение в смисъл в качеството?

Btw: тея тапи така да ги мразя, все падат. Ако са малки, тея от дизайна на Apple и Huawei са ми най-удобни.

Автор: Вито , 07 март 2018 13:18 Отговор

Това ясно. Въпросът е, че ползвам безжични.

Автор: tzincbg , 07 март 2018 13:08 Отговор

Не са нужни големи.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: Вито , 07 март 2018 12:55 Отговор

Той си е вързан с нета. Добре си е. На мен поне ми харесва звученето. Безжичните тапи са ми най удобни. Няма как да тръгна по улиците с големи слушалки...

Автор: tzincbg , 07 март 2018 08:29 Отговор

Те безжичните ти смачкват и flac и mp3 и всичко, затова е така.
А на рисийвъра зависи с какви колонки си, пак ли е безжичен?

Автор: Вито , 07 март 2018 08:11 Отговор

320 kbps са предоволно за мен. И безжични слушалки от Анкер идеално. У дома на ресийвъра звукът също е чудесен... Сега видях, че плащам за spotify от начало на 2014, от края ма 2016 съм на семеен план. На последния се пада по няма и 3 лв. на акаунт. Не знам за какво са тея схеми тука.

Автор: chilko , 07 март 2018 07:47 Отговор

Само дето Hi-Fi опцията не работи с Mate 10 Pro.