Spotify започва да блокира пиратските приложения за достъп до услугата

06 март 2018 09:38, прочетено 3637
48
Spotify започва да блокира пиратските приложения за достъп до услугата

Spotify има над 159 милиона активни потребители, но само около 71 милиона от тях плащат, за да ползват услугата. Много от потребителите разчитат на безплатната опция, за да слушат любимата си музика, но има и друга група, която залага на модифицирани приложения, за да получи достъп до бонусите на платената услуга, без да плаща. Досега Spotify сякаш не обръщаше голямо внимание на втората група, но с предстоящия дебют на компанията на борсата това се променя. Според информация на TorrentFreak през последните дни шведската компания е започнала да изпраща писма до много от потребителите на пиратските приложения, в които ги информира, че е засякла ненормално поведение от използваното приложение и е деактивирала техния достъп до услугата.

Spotify призовава потребителите да деинсталират въпросните приложения и да свалят официалната версия от Play Store. Компанията предупреждава, че ако ползването на неоторизирани приложения продължи, тя може да прекрати акаунтите на нарушителите. Това може да е проблем за хората, които ползват основните си акаунти с пиратските приложения, но мнозина създават други акаунти с фалшива информация, за да се предпазят от подобни действия. По-рано през годината Spotify започна да притиска създателите на модифицираните приложения. Преди дни компанията изиска от Github да свали популярното приложение Dogfood и неговите производни, а по-рано неговият създател обяви в XDA Developers, че ще премахне част от неговата функционалност. Междувременно темата в сайта беше заключена, а връзките към файловете - премахнати, като следствие от действия на Spotify срещу XDA Developers.

Източник: TorrentFreak

Може да ви е интересно и това:
Opera за Android вече включва портфейл за криптовалути |  Philips може да пусне Android TV 8 за телевизорите си още тази седмица |  Google Files вече поддържа работа с USB памети |  PUBG е игра на годината в Google Play, а Drops – най-добро приложение |  Следете за чистотата на въздуха през телефона (iOS + Android) | 

Тагове: spotify |  Android | 

Коментари: 48 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: tzincbg , 17 август 2018 13:12 Отговор

Това с дийзъра го направих с един единствен акаунт. Просто имаш 15 дена без плащане и 30 дена с плащане и понеже имаше все пак едно плащане за 1 Евро пак даде месец за следващо уж плащане.

Автор: Вито , 17 август 2018 12:32 Отговор

Пак е по добре от машинациите през месец... Предпочитам да си платя пред тва да се занимавам всеки месец с нови регистрации.

Автор: tzincbg , 17 август 2018 09:47 Отговор

Вярно са подобрили free версията, но само на препоръчаните плейлисти можеш да плейваш която песен си искаш без shuffle, освен на таблет :
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: Вито , 17 август 2018 09:42 Отговор

Аз не знам кви са тея хамалогии като безплатната им версия си върши идеална работа. Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: tzincbg , 17 август 2018 09:42 Отговор

Е да де, ама някои хора искат unlimited skips, no ads, офлайн музика.

Автор: kan4oto72 , 17 август 2018 09:13 Отговор

Брат !
Така им се пада на лошите капиталисти !

Не знам , при мен си върви нормално без да плащам нищо !
С официалното приложение от Гугъл магазина съм !!

Автор: tzincbg , 17 август 2018 07:58 Отговор

И така 15 дни free от Deezer. После с dual apps на Xiaomi още 15 все едно е ново приложение. После 30 дни trial с paypal. После ми дадоха 3 месеца за едно Евро. Сега ми дадоха още 30 дни със същия paypal. След всяка транзакция спирам trial и в пейпал сайта спирам оторизацията за автоматично плащане. Така че 6 месеца за 1 Евро стана. След това ще пусна 3 месеца Google play music free,после ще видим.

Автор: tzincbg , 07 март 2018 16:18 Отговор

На bose има с подобен дизайн, но едва ли ти се дават толкова много пари.

Автор: Вито , 07 март 2018 15:05 Отговор

През годините съм сменил доста, но тези са ми най удобните. Няма падане от ушите, батерията ми кара значително повече от предишните около 7 часа, зависимост от силата на звука. Качеството за мен е достатъчно добро. Имат и aptx кодек, но хуавея ми не го поддържа. 5 месеца вече ги ползвам.
Anker SoundBuds Slim Wireless Headphones, Lightweight Bluetooth 4.1 Earbuds IPX4 Water Resistant Sport Headset with Mic
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: tzincbg , 07 март 2018 14:37 Отговор

Вземи си тапички от memory пяна.